Salade de chevre chaud: Gedeostsalat med valnødder og vinaigrette
Enhver café i Paris med respekt for sig selv har den klassiske salat med gedeost, chevre chaud, på menuen. Her får du opskriften:
Til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 1 bakke blandet salat
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk vand
- 1 spsk flydende honning
- 2 spsk citronsaft
- 1½ spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
- 4-5 spsk olivenolie
- 12-16 små skiver baguette
- 200 g gedeost, f.eks. Sainte maure
- olivenolie
- salt og peber
- 1 spsk finthakket skalotteløg eller rødløg
- 100 g valnødder
- 100 g brombær
Sådan laver du chevre chaud
- Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir. Skær gedeosten i skiver, og kom en skive på hvert brød. Kom lidt olivenolie på hvert brød, og krydr med lidt friskkværnet peber og salt.
- Sæt brødene i ovnen, og gratinér dem nogle minutter, til brødet er sprødt, og osten let gratineret.
- Vend salaten med skalotteløg, valnødder og dressing.
- Anret salaten på et fad eller på tallerkner, drys med brombær, og kom 3-4 brød på hver tallerken.