Salade de chevre chaud: Gedeostsalat med valnødder og vinaigrette

Salade de chevre chaud: Gedeostsalat med valnødder og vinaigrette

Enhver café i Paris med respekt for sig selv har den klassiske salat med gedeost, chevre chaud, på menuen. Her får du opskriften:

Til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 1 bakke blandet salat
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk flydende honning
  • 2 spsk citronsaft
  • 1½ spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
  • 4-5 spsk olivenolie
  • 12-16 små skiver baguette
  • 200 g gedeost, f.eks. Sainte maure
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 spsk finthakket skalotteløg eller rødløg
  • 100 g valnødder
  • 100 g brombær

Sådan laver du chevre chaud

  1. Læg brødskiverne på en bageplade med bagepapir. Skær gedeosten i skiver, og kom en skive på hvert brød. Kom lidt olivenolie på hvert brød, og krydr med lidt friskkværnet peber og salt.
  2. Sæt brødene i ovnen, og gratinér dem nogle minutter, til brødet er sprødt, og osten let gratineret.
  3. Vend salaten med skalotteløg, valnødder og dressing.
  4. Anret salaten på et fad eller på tallerkner, drys med brombær, og kom 3-4 brød på hver tallerken.