Salade nicoise
Den kendte, franske salat er rigtig god til frokost på grund af de mange proteiner.
Næringsindhold
- Energi pr. person:364 Kcal
- Fedt:46 %
- Protein:30 %
- Kulhydrat:24 %
1
Ingredienser
- 50 g blommetomater salatblade
- 50 g forårsløg
- 50 g agurk
- 15 g sorte oliven (gerne salte, soltørrede)
- 60 g tunbøf
- 1 smilende æg (kogt ca. 5 min)
- 10 g olie
- 5 g balsamicoeddike
- basilikumblade
- 30 g brød.
Sådan laver du salad nicoise:
- Del tomaterne og salatbladene. Snit forårsløget og agurken. Kom grønsagerne i en dyb tallerken og drys oliven henover.
- Varm en pande op uden fedtstof. Steg tunen lynhurtigt, så den er brun udenpå og rød inden i. Køl tunen lidt af, skær den i tynde skiver og læg dem oven på salaten sammen med ægget.
- Pisk olie og balsamicoeddike sammen, fordel dressingen over salaten og pynt med basilikumblade. Server salaten med brødet til.
- Prøv også fisk med tzaziki