Opskrift på salade nicoise

Salade nicoise

Den kendte, franske salat er rigtig god til frokost på grund af de mange proteiner.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    364 Kcal
  • Fedt:
    46 %
  • Protein:
    30 %
  • Kulhydrat:
    24 %

1

Ingredienser

  • 50 g blommetomater salatblade
  • 50 g forårsløg
  • 50 g agurk
  • 15 g sorte oliven (gerne salte, soltørrede)
  • 60 g tunbøf
  • 1 smilende æg (kogt ca. 5 min)
  • 10 g olie
  • 5 g balsamicoeddike
  • basilikumblade
  • 30 g brød.

Sådan laver du salad nicoise:

  1. Del tomaterne og salatbladene. Snit forårsløget og agurken. Kom grønsagerne i en dyb tallerken og drys oliven henover.
  2. Varm en pande op uden fedtstof. Steg tunen lynhurtigt, så den er brun udenpå og rød inden i. Køl tunen lidt af, skær den i tynde skiver og læg dem oven på salaten sammen med ægget.
  3. Pisk olie og balsamicoeddike sammen, fordel dressingen over salaten og pynt med basilikumblade. Server salaten med brødet til.
  4. Prøv også fisk med tzaziki