grillede squash & forårsløg

Salat af grillede squash & forårsløg

Selvom du allerede har smagt grillet squash, vil smagen af grillede forårsløg overraske dig. Chilien giver bid, mens hasselnødderne bidrager med en knasende dyb smag.

12

Ingredienser

  • 1 mellemstor til stor squash
  • 1 klat jomfrukokosolie
  • smeltet flagesalt og friskkværnet sort peber
  • 3 mellemstore forårsløg
  • 1⁄2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk koldpresset olivenolie
  • 1⁄2 fed hvidløg, hakket fint
  • 1⁄2 frisk chili, hakket fint
  • 1⁄2 tsk ahornsirup eller honning
  • revet skal af 11⁄2 økologisk citron
  • 2-3 store håndfulde babyspinat
  • 35 g hasselnødder, evt. ristet

SÅDAN GØR DU:

  1. Tænd din grill, eller brug en grillpande. Skær squashen i tynde bånd på langs (men ikke for tynde, for så går de i stykker på grillen). Gnid dem med smeltet olie, og drys med en smule salt og peber. Gør det samme med forårsløgene.
  2. Lad grillen/grillpanden blive glohed, læg squash og forårsløg på, og steg dem uden låg, i ca. 3-5 minutter, til de får grillmærker på undersiden. Vend dem, og steg i yderligere 2 minutter.
  3. Tag grønsagerne af varmen, og læg dem på en tallerken.
  4. Pisk citronsaft, olivenolie, hvidløg, chili, ahornsirup og revet skal af en citron sammen i en lille skål.
  5. Kom spinaten i en serveringsskål, og hæld dressingen ud over. Vend, så spinaten dækkes. Hak hasselnødderne groft.
  6. Læg de grillede grønsager oven på spinaten. Drys med hasselnødder, resten af citronskallen, og server straks.