Opskrift på salat med bagte rodfrugter og urtedressing

Salat med bagte rodfrugter og urtedressing

Tøm grønsagsskuffen, bag dine rodfrugter og lav en velsmagende salat, der er god til f.eks. kylling.

Salat med bagte rodfrugter og urtedressing til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 4 pastinakker
  • 6 gulerødder, gerne i forskellige farver
  • 4 løg
  • 4 rødbeder eller bolsjebeder
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 lille bundt timian
  • 1 hoved hjertesalat, groft skåret
  • 1/2 bundt persille, hakket
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • Dressing:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1/2 bundt frisk timian
  • 1/2 bundt persille
  • Tilbehør: Servér salaten solo eller til stegt kylling eller en hakkebøf

Sådan laver du salaten

  1. 1. Skær rodfrugter og løg ud i mindre stykker og kom dem op i en bradepande.
  2. 2. Vend dem med olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Skær salaten groft ud, og vend dem med hjertesalat, persille og skalotteløg.
  3. 3. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og server salaten kold eller lun.

Tip

Alle former for rodfrugter kan bruges i denne salat. Bare tøm grøntsagsskuffen!