Salat med bagte rodfrugter og urtedressing
Tøm grønsagsskuffen, bag dine rodfrugter og lav en velsmagende salat, der er god til f.eks. kylling.
Salat med bagte rodfrugter og urtedressing til 4 personer
Total:30 minutter
Ingredienser
- 4 pastinakker
- 6 gulerødder, gerne i forskellige farver
- 4 løg
- 4 rødbeder eller bolsjebeder
- olivenolie
- salt og peber
- 1 lille bundt timian
- 1 hoved hjertesalat, groft skåret
- 1/2 bundt persille, hakket
- 1 skalotteløg, finthakket
- Dressing:
- 2 dl creme fraiche
- 1 spsk æbleeddike
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1/2 bundt frisk timian
- 1/2 bundt persille
- Tilbehør: Servér salaten solo eller til stegt kylling eller en hakkebøf
Sådan laver du salaten
- 1. Skær rodfrugter og løg ud i mindre stykker og kom dem op i en bradepande.
- 2. Vend dem med olivenolie, salt og peber og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Skær salaten groft ud, og vend dem med hjertesalat, persille og skalotteløg.
- 3. Rør alle ingredienser til dressingen sammen og server salaten kold eller lun.