anne hjernøe salat med feta & hokkaido

Salat med feta & hokkaido

Smagfuld og farverig salat.

Ingredienser

  • 1 hokkaido
  • 6 spsk koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 spsk flydende honning
  • flagesalt
  • friskkværnet sort peber
  • 4 blommer
  • 1 radicchio eller blandede salater, efter smag
  • ekstra jomfru-olivenolie
  • god balsamico
  • Topping:
  • 125 g fetaost
  • 1 rød chili, mild
  • lidt blandede, grofthakkede krydderurter

  1. Sådan gør du: Skær hokkaidoen over på midten, og rens den for kerner. Skær den i store både med skal − den kan godt spises. Bland olie, honning, salt og peber, og vend hokkaidobådene deri. Bag dem på en bageplade med bagepapir i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Lad dem køle af, til de er lune. Skær blommerne over, og fjern stenen. Steg dem ganske kort med snitfladen nedad på en grillpande i lidt olie. Skyl salaten, og slyng den tør, bræk den i mindre stykker, og fordel dem på et fad. Fordel den lune hokkaido over salaten sammen med blommerne. Rens chilien, og hak den fint. Dryp salaten med lidt olivenolie og balsamico. Drys med smuldret feta, chili, hakkede krydderurter samt en masse friskkværnet sort peber.