Salat med chevre chaud

Salat med gedeostgratinerede brød

Den cremede, gratinerede gedeost smager vidunderligt på sprødt brød og med friske salat.

Salat med chevre chaud til 6 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Salat:
  • 1 hjertesalat
  • 1 julesalat
  • ½ radicchio
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk flydende ­honning
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk hvidvins­eddike eller ­æbleeddike
  • 4-5 spsk olivenolie
  • Gratinerede brød:
  • ½-1 baguette
  • 200 g gedeost, f.eks. Sainte-Maure
  • olivenolie
  • salt og peber
  • Til servering:
  • 1 spsk skalotteløg eller rødløg, finthakket
  • 1 stor håndfuld kørvel, plukket
  • 1 bakke brombær

Sådan laver du salat med gedeostebrød

  1. Salat:
  2. 1. Skyl salaten, og slyng den fri for vand – snit eller pluk den groft.
  3. 2. Rør dijonsennep sammen med vand, honning, citronsaft, eddike og pisk olivenolie i lidt ad gangen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Gratinerede brød:
  5. 1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødet i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær gedeosten i skiver, og kom en skive på hvert brød.
  6. 2. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med lidt friskkværnet peber og salt. Sæt brødene i ovnen, og gratiner dem nogle minutter, til de er sprøde og osten let gratineret.
  7. Servering: Vend salaten med skalotteløg, kørvel og dressing. Anret salaten på et fad eller på tallerkner, drys med brombær, og kom 3-4 brød på hver tallerken.

Tip

Sprøde brød med gratineret gedeost smager skønt til andet end salat. Prøv f.eks. til en god krydret tomatsuppe eller grøntsagssuppe.