Salat med gedeostgratinerede brød
Den cremede, gratinerede gedeost smager vidunderligt på sprødt brød og med friske salat.
Salat med chevre chaud til 6 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- Salat:
- 1 hjertesalat
- 1 julesalat
- ½ radicchio
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk vand
- 1 spsk flydende honning
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk hvidvinseddike eller æbleeddike
- 4-5 spsk olivenolie
- Gratinerede brød:
- ½-1 baguette
- 200 g gedeost, f.eks. Sainte-Maure
- olivenolie
- salt og peber
- Til servering:
- 1 spsk skalotteløg eller rødløg, finthakket
- 1 stor håndfuld kørvel, plukket
- 1 bakke brombær
Sådan laver du salat med gedeostebrød
- Salat:
- 1. Skyl salaten, og slyng den fri for vand – snit eller pluk den groft.
- 2. Rør dijonsennep sammen med vand, honning, citronsaft, eddike og pisk olivenolie i lidt ad gangen. Krydr med salt og friskkværnet peber.
- Gratinerede brød:
- 1. Tænd ovnen på 200 grader. Skær brødet i skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær gedeosten i skiver, og kom en skive på hvert brød.
- 2. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med lidt friskkværnet peber og salt. Sæt brødene i ovnen, og gratiner dem nogle minutter, til de er sprøde og osten let gratineret.
- Servering: Vend salaten med skalotteløg, kørvel og dressing. Anret salaten på et fad eller på tallerkner, drys med brombær, og kom 3-4 brød på hver tallerken.