Salat med grillede ferskner, hyldeblomst, ærter, mandler og feta

Salat med grillede ferskner, hyldeblomst, ærter, mandler og feta

Salaten er et skønt tilbehør til sommerens grillretter – god til både grillet kylling og fisk.

Ingredienser

  • 3-4 ferskner
  • 2 spsk olivenolie
  • 75 g mandler
  • 400-500 g friske ærter med bælg
  • 75-100 g feta
  • 1 skalotteløg
  • ½-1 potte basilikum
  • lidt friske hyldeblomster
  • 2 spsk eddike f.eks. hyldeblomsteddike
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. Halver ferskenerne, og fjern stenene. Pensl dem med lidt olivenolie, og grill dem på skærefladen et par minutter. Tag dem af grillen, og skær dem i både. Kom dem på et fad.
  2. Hak mandlerne groft, og rist dem gyldne på en tør pande, drys med salt og afkøl dem. Pil ærterne ud af bælgene, og skær fetaen i mindre stykker. Pil og hak skalotteløget i små tern, og pluk basilikummen.
  3. Drys ristede mandler, lidt friske hyldeblomster, friske ærter, feta, skalotteløg og basilikum over ferskenerne.
  4. Dryp med eddike, for eksempel hyldeblomsteddike, olivenolie, krydr med lidt salt og frisk kværnet peber, og server.
  5. TIP! Lav eventuelt din egen hyldeblomst-eddike ved at fylde et glas med hyldeblomster og hælde eddike på, så det dækker. Lad det trække 4 uger. Jeg opbevarer min eddike i køleskabet med hyldeblomsterne i – så bruger jeg lidt af de syrlige hyldeblomster som drys på f.eks. salater.