Prøv denne alternative rødkålssalat, der passer perfekt til en klassiske julemiddag.

Salat med rødkål, figner og valnødder

Her serveres rødkålen rå og får en friskhed fra den tørrede og den friske frugt. en opskrift af Pernille Skjødt.

4 personer

Ingredienser

  • 100 g tørrede figner
  • 100 g dadler
  • 1-2 æbler
  • 1 pære
  • 1½ spsk eddike f.eks. kirsebæreddike
  • 2-3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 stor håndfuld fintsnittet rødkål
  • ½ bakke blandet salat eller spinatblade
  • 100 g valnødder,
  • evt. grofthakkede

Sådan gør du

  1. Skær fignerne i skiver. Tag stenen ud af dadlerne, og del dadlerne i 2-3 stykker.
  2. Skær æblerne og pæren i både. Rør lidt eddike med olivenolie, salt og peber.
  3. Krydr rødkål og salat med dressing, og vend det sammen med figner, dadler, æble og pære. Anret i en skål eller på et fad, og drys med valnødder.