Salat med rodfrugter og kylling

Efterårssalat med rodfrugter og kylling

Efterårets grøntsager smager eminent i en lækker salat. Prøv denne mættende efterårssalat med rødder, kylling og persillepesto.

4 personer

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster med skind
  • 8 gulerødder
  • 3 persillerødder
  • 4 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 3 kviste citrontimian
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 100 g mandler
  • 2½ dl rapsolie
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 2 æbler

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Læg kyllingebryster i en bradepande.
  3. Skræl gulerødder og persillerødder. Skær rødderne i stave, og læg dem rundt om kyllingebrysterne.
  4. Dryp det hele med olivenolie, og krydr med salt, peber og citrontimian.
  5. Sæt bradepanden på midterste ovnribbem og steg i 35 min.
  6. Skær kyllingebryster i skiver, og bland sammen med de bagte rødder.
  7. Persillepesto: Skyl persille, og nip bladene fra stilken. Kom persillen i en hurtighakker sammen med mandler, olie og æbleeddike.
  8. Blend til en grov pesto. Spæd eventuelt til med mere olie, hvis konsistensen er for tyk.
  9. Skyl æbler, og skær dem i både. Bland æblebåde sammen med rødder og kylling.
  10. Dryp pesto over salaten.