Salat med smilende æg og sprød bacon

Salat med smilende æg og sprød bacon

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 25 min.
  • Koge/stegetid:
  • 12 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 6 små æg
  • 1 pakke bacon i skiver (150 g)
  • 250 g salat (gerne forskellige slags, evt. spæde spinatblade)
  • Dressing:
  • 1-2 skalotteløg
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk sød sennep
  • 2 spsk sherryvineddike (eller anden vineddike)
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • Tilbehør: brød

  1. Kog æggene smilende – 7-8 min. Skyl dem i koldt vand og pil dem.
  2. Steg baconskiverne sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Knæk eller skær dem i mindre stykker.
  3. Skyl salatbladene, slyng dem tørre og pluk dem i mindre stykker.
  4. Dressing: Pil skalotteløgene og hak dem meget fint. Rør dem sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
  5. Vend salatbladene med dressingen og anret på et fad eller i 6 skåle.
  6. Fordél halve æg og sprød bacon på salaten og servér med brød.