Salat med smilende æg og sprød bacon
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 25 min.
- Koge/stegetid:
- 12 min.
- Ikke fryse-egnet
- 6 små æg
- 1 pakke bacon i skiver (150 g)
- 250 g salat (gerne forskellige slags, evt. spæde spinatblade)
- Dressing:
- 1-2 skalotteløg
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk sød sennep
- 2 spsk sherryvineddike (eller anden vineddike)
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
- Tilbehør: brød
- Kog æggene smilende – 7-8 min. Skyl dem i koldt vand og pil dem.
- Steg baconskiverne sprøde på en tør pande og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Knæk eller skær dem i mindre stykker.
- Skyl salatbladene, slyng dem tørre og pluk dem i mindre stykker.
- Dressing: Pil skalotteløgene og hak dem meget fint. Rør dem sammen med de øvrige ingredienser og smag til med salt og peber.
- Vend salatbladene med dressingen og anret på et fad eller i 6 skåle.
- Fordél halve æg og sprød bacon på salaten og servér med brød.