Opskrift på salat med varmrøget laks, dild og spidskål

Salat med varmrøget laks, dild og spidskål

En rigtig forårsbebuder med radiser, der giver laksen et velfortjent strækt modspil.

4

Ingredienser

  • 1 bundt radiser
  • ¼-½ spidskål
  • 4 spsk græsk yoghurt
  • 1 tsk dijonsennep
  • lidt salt og citronsaft
  • 1 spsk dild, finthakket
  • 1 knsp cayennepeber
  • 400 g varmrøget laks, f.eks.med sort peber
  • plukket dild til drys på salaten
  • Tilbehør: brød

Sådan laver du varmrøget laks

  1. Skær top og bund af radiserne og skær dem i halve eller kvarte stykker. Snit spidskålen i tynde strimler.
  2. Rør græsk yoghurt sammen med dijonsennep, salt, citronsaft, dild og lidt cayennepeber. Vend spidskålen sammen med dressingen. Smag på det og krydr evt. med ekstra salt og peber.
  3. Anret spidskålen på et fad og kom stykker af varmrøget laks ovenpå kålen. Drys dild og radiser over som pynt.