Salat: Quinoa med brændennælder og gedefeta
Quinoa smager vidunderligt og er så nemt at kombinere på forskellige måder. Her i forårsvariation med brændenælder fra haven. Nælderne virker leverstyrkende og udrensende, men du skal huske at komme dem i spilkogende vand, så de mister deres evne til at brænde. De smager rigtig dejligt sammen med den friske spidskål, som er fyldt med vitaminer og mineraler. Gojibær er et lille vidunderbær, som indeholder store mængder antioxidanter og mineraler. De er blevet brugt gennem årtusinder som styrkende og udrensende.
Quinoa med brændenælder og gedefeta til 4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 150 g quinoa kogt som anvist på posen
- 5 små fine brændenælder – kommes i spilkogende vand i få sekunder og hakkes derefter.
- ½ spidskål fintstrimlet
- 40-50 g gedefeta smuldret
- 1 håndfuld gojibær
- Dressing:
- 6 spsk olivenolie
- saft af ½ citron
- 2 spsk æbleedike
- havsalt.
Sådan laver du salaten med quinoa
- Når quinoaen er afkølet, blandes resten af ingredienserne i, og dressingen hældes over.