Opskrift på sandwich med kylling, mango og chili mayo

Sandwich med kylling, mango og chili mayo

4

Ingredienser

  • 4 kyllingebrystsalt og
  • sort peber
  • 1 spsk olie
  • 1 moden mango
  • ½ lime
  • ½ bdt purløg
  • ½ salathoved, f.eks. Frillice, som holder sig sprødt længe
  • 4 spsk god mayonnaise
  • 1 spsk sambal oelek (indonesisk chili, der fås i de fleste supermarkeder)
  • 8 tykke skiver rustikt hvedebrød 

Sådan laver du sandwichen

  1. 1. Krydr kyllingen med salt og peber, og steg den i olien i ca. 6 minutter pr. side, til kødet er gennemstegt. Tag det af panden og lad det køle af.
  2. 2. Skræl mangoen. Skær kødet fri for den flade sten i midten, og skær det i små tern. Vend med limesaft og klippet purløg. Skyl og tør salaten.
  3. 3. Rør mayonnaise sammen med sambal oelek og smør brødene med chili mayonnaisen. Kom salat på halvdelen af brødene, flæk hvert kyllingebryst i to flade stykker og læg to stykker kylling over salaten på hver sandwich. Kom mangosalsaen på, og top med det smurte stykke brød. Klem sandwichen godt sammen og pak den evt. ind i papir, så du kan tage den med ud.
  4. Tip:
  5. Du kan lave en mild version ved at udelade chilien i mayonnaisen. Eller du kan udskifte mayonnaise med avocado i skiver for en sundere version.