Sangria-kage

Ja, den findes! Sådan bager du en ægte "Sangria-kage"

Du kender måske den spanske rødvinsdrink med frugt kaldet sangria - men har du hørt om sangria-kagen, du kan bage? Ja, den er naturligvis med masser af friske frugtstykker og en sirup lavet af rødvin.

6-8

Total:2 timer

Arbejdstid:1 time

Ingredienser

  • 100 g pærer
  • 100 g æble
  • 100 g nektarin
  • 100 g jordbær
  • 1 appelsin
  • 200 g blødt smør + 1 spsk.
  • 250 g sukker + 3 spsk.
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1½ dl rødvin
  • 100 g mandelmel
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 æg
  • ½ dl rødvin
  • ½ dl Cointreau
  • 50 g sukker
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 håndfuld jordbær

Sådan gør du

  1. Frugt: Skyl al frugt og skær den i små tern. Skræl appelsinen og skær den i mindre stykker. Strø 50 g sukker over frugten og lad det trække på køkkenbordet.
  2. Kage: Tænd ovnen på 180 gr. Smør en springform ca. 24 cm i diameter, med 1 spsk. smør og strø formen med 3 spsk. sukker. Ryst formen, så sukkeret fordeler sig rundt i formen i et jævnt lag.
  3. Pisk smør og sukker, til det er blødt og cremet. Skyl appelsinen, riv skallen fint og kom den i dejen med rødvin og æg.
  4. Pisk dejen med mandelmel. Tilsæt mel og bagepulver og pisk kort, til dejen samler sig. Vend halvdelen af den marinerede frugt i dejen.
  5. Kom dejen i den smurte form. Sæt kagen på midterste ovnribbe. Bag kagen i 60-70 min. Test om kagen er færdig, ved at stikke i kagen med en bagenål. Afkøl kagen på en bagerist, til den bliver kold.
  6. Tag kagen ud af formen og sæt kagen på et fad. Prik overfladen med en gaffel.
  7. Sirup: Kom rødvin, Cointreau og sukker i en gryde. Kog sammen til en sirup. Dryp halvdelen over kagen.
  8. Fordel resten af frugten over kagen og dryp med resten af siruppen. Skær appelsin og citron i halve skiver og pynt med dem rundt om kagen sammen med friske jordbær.