Ja, den findes! Sådan bager du en ægte "Sangria-kage"
Du kender måske den spanske rødvinsdrink med frugt kaldet sangria - men har du hørt om sangria-kagen, du kan bage? Ja, den er naturligvis med masser af friske frugtstykker og en sirup lavet af rødvin.
6-8
Total:2 timer
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 100 g pærer
- 100 g æble
- 100 g nektarin
- 100 g jordbær
- 1 appelsin
- 200 g blødt smør + 1 spsk.
- 250 g sukker + 3 spsk.
- 1 usprøjtet appelsin
- 1½ dl rødvin
- 100 g mandelmel
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 3 æg
- ½ dl rødvin
- ½ dl Cointreau
- 50 g sukker
- 1 usprøjtet appelsin
- 1 usprøjtet citron
- 1 håndfuld jordbær
Sådan gør du
- Frugt: Skyl al frugt og skær den i små tern. Skræl appelsinen og skær den i mindre stykker. Strø 50 g sukker over frugten og lad det trække på køkkenbordet.
- Kage: Tænd ovnen på 180 gr. Smør en springform ca. 24 cm i diameter, med 1 spsk. smør og strø formen med 3 spsk. sukker. Ryst formen, så sukkeret fordeler sig rundt i formen i et jævnt lag.
- Pisk smør og sukker, til det er blødt og cremet. Skyl appelsinen, riv skallen fint og kom den i dejen med rødvin og æg.
- Pisk dejen med mandelmel. Tilsæt mel og bagepulver og pisk kort, til dejen samler sig. Vend halvdelen af den marinerede frugt i dejen.
- Kom dejen i den smurte form. Sæt kagen på midterste ovnribbe. Bag kagen i 60-70 min. Test om kagen er færdig, ved at stikke i kagen med en bagenål. Afkøl kagen på en bagerist, til den bliver kold.
- Tag kagen ud af formen og sæt kagen på et fad. Prik overfladen med en gaffel.
- Sirup: Kom rødvin, Cointreau og sukker i en gryde. Kog sammen til en sirup. Dryp halvdelen over kagen.
- Fordel resten af frugten over kagen og dryp med resten af siruppen. Skær appelsin og citron i halve skiver og pynt med dem rundt om kagen sammen med friske jordbær.