Sankt Hans kage
Bag et bål. Lækker kegleformet lagkage med jordbær- og ferskenmousse, pyntet med chokoladestave og karamelflammer. Bag gerne kagen dagen i forvejen, og pynt den før servering.
1 kage til ca. 12 personer
Total:1 time 40 minutter
Arbejdstid:1 time 30 minutter
Kagebunde:
- 4 æg
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel/kagemel
- 1 tsk. bagepulver
- 3-4 ferskener eller nektariner (300 g frugtkød)
- 300 g jordbær
- 12 blade husblas
- 2 dl vand
- 150 g sukker
- 1 lime (øko)
- 1 spsk. citronsaft
- 500 g cremefraiche 38 %
- ½ liter piskefløde
- evt. gul og rød frugtfarve
- chokoladestave og karamelflammer
Sådan gør du
- Kagebunde: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Tegn 8 cirkler (16, 15, 14, 13, 12, 11, 10 og 9 cm) på bagsiden af 2 stykker bagepapir, og læg dem på 2 bageplader.
- Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme – 5-8 min. med en håndmikser. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen.
- Fordel dejen i cirklerne, og sæt dem i ovnen i ca. 10 min., til de er gennembagte. Afkøl på en rist, og træk bagepapiret af dem.
- Mousser: Skær et kryds i toppen af fersknerne, dyp dem i kogende vand, og træk skindet af dem. Skær frugtkødet fra stenene. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter.
- Læg husblasbladene enkeltvis ned i en stor skål koldt vand, og udblød i 5 min.
- Kog vand og sukker til en lage, og blend halvdelen med ferskenstykker, revet limeskal og limesaft.
- Pres puréen gennem en sigte.
- Knug vandet af 6 husblasblade, og smelt dem i den lune ferskenpuré.
- Blend jordbær, citronsaft og resten af den kogende sukkerlage til puré, og pres det gennem en sigte. Knug vandet af 6 husblasblade, og smelt dem i den lune jordbær
- puré.
- Bland cremefraiche og fløde, og pisk det til en tyk og luftig creme. Del cremen i 2 portioner, bland dem med hhv. ferskenpuré og jordbærpuré, og tilsæt evt. farve.
- Fyld dem i 2 sprøjteposer, og sæt dem i køleskab, til de er kolde.
- Læg kagebundene sammen med skiftevis fersken- og jordbærmousse, så de danner en kegleformet kage.
- Sprøjt kagens kanter med de to mousser nedefra og op, sæt kagen koldt. Sæt chokoladestave og karamelflammer i kagen som et bål ved servering.
- Karamelflammer: Smelt 100 g flormelis til gylden karamel i en kasserolle.
- Læg 2-3 karamelklatter på et stykke bagepapir, og stryg dem tyndt ud til aflange flammer med en palet. Gentag til karamellen er brugt.
- Chokoladestave: Hak 150 g mørk chokolade. Smelt 115 g chokolade over vandbad. Tag skålen af vandbadet, tilsæt resten af chokoladen, og lad det smelte.
- Tilsæt 25 g meget finthakkede mandler eller nødder, og fyld chokoladen i en sprøjtepose.
- Sprøjt ud til "stave" på en opsprættet frysepose, og lad dem stivne.