Sankt Hans kage

Sankt Hans kage

Bag et bål. Lækker kegleformet lagkage med jordbær- og ferskenmousse, pyntet med chokoladestave og karamelflammer. Bag gerne kagen dagen i forvejen, og pynt den før servering.

1 kage til ca. 12 personer

Total:1 time 40 minutter

Arbejdstid:1 time 30 minutter

Kagebunde:

  • 4 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvedemel/kagemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3-4 ferskener eller nektariner (300 g frugtkød)
  • 300 g jordbær
  • 12 blade husblas
  • 2 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1 lime (øko)
  • 1 spsk. citronsaft
  • 500 g cremefraiche 38 %
  • ½ liter piskefløde
  • evt. gul og rød frugtfarve
  • chokoladestave og karamelflammer

Sådan gør du

  1. Kagebunde: Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Tegn 8 cirkler (16, 15, 14, 13, 12, 11, 10 og 9 cm) på bagsiden af 2 stykker bagepapir, og læg dem på 2 bageplader.
  3. Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme – 5-8 min. med en håndmikser. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen.
  4. Fordel dejen i cirklerne, og sæt dem i ovnen i ca. 10 min., til de er gennembagte. Afkøl på en rist, og træk bagepapiret af dem.
  5. Mousser: Skær et kryds i toppen af fersknerne, dyp dem i kogende vand, og træk skindet af dem. Skær frugtkødet fra stenene. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter.
  6. Læg husblasbladene enkeltvis ned i en stor skål koldt vand, og udblød i 5 min.
  7. Kog vand og sukker til en lage, og blend halvdelen med ferskenstykker, revet limeskal og limesaft.
  8. Pres puréen gennem en sigte.
  9. Knug vandet af 6 husblasblade, og smelt dem i den lune ferskenpuré.
  10.  Blend jordbær, citronsaft og resten af den kogende sukkerlage til puré, og pres det gennem en sigte. Knug vandet af 6 husblasblade, og smelt dem i den lune jordbær
  11. puré.
  12. Bland cremefraiche og fløde, og pisk det til en tyk og luftig creme. Del cremen i 2 portioner, bland dem med hhv. ferskenpuré og jordbærpuré, og tilsæt evt. farve.
  13. Fyld dem i 2 sprøjteposer, og sæt dem i køleskab, til de er kolde.
  14. Læg kagebundene sammen med skiftevis fersken- og jordbærmousse, så de danner en kegleformet kage.
  15. Sprøjt kagens kanter med de to mousser nedefra og op, sæt kagen koldt. Sæt chokoladestave og karamelflammer i kagen som et bål ved servering.
  16. Karamelflammer: Smelt 100 g flormelis til gylden karamel i en kasserolle.
  17. Læg 2-3 karamelklatter på et stykke bagepapir, og stryg dem tyndt ud til aflange flammer med en palet. Gentag til karamellen er brugt.
  18. Chokoladestave: Hak 150 g mørk chokolade. Smelt 115 g chokolade over vandbad. Tag skålen af vandbadet, tilsæt resten af chokoladen, og lad det smelte.
  19. Tilsæt 25 g meget finthakkede mandler eller nødder, og fyld chokoladen i en sprøjtepose.
  20. Sprøjt ud til "stave" på en opsprættet frysepose, og lad dem stivne.