Schnitzel med grøn salat

Schnitzel & powersalat

Sæt gris på gaflen.

4

Ingredienser

  • 4 store eller 8 mindre skinkeschnitzler (ca. 500 g)
  • salt, peber
  • salvieblade
  • 2 tsk olivenolie
  • citronsaft
  • Powersalat:
  • 3-4 gulerødder
  • 3 rødbeder og bolsjebeder
  • 1 snittet rødløg
  • en håndfuld salater
  • en håndfuld brombær
  • 25 g ristede hasselnødder
  • Dressing:
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamico evt. knust hvidløg

  1. Sådan gør du: Drys kødet med salt og peber, og fæst et stort salvieblad på hvert stykke kød med en tandstik. Varm olien, og steg kødet i 2-3 minutter på hver side, dryp citronsaft over, og hold det varmt. Snit rødder og beder i mundrette stykker, bland dem med rødløg, salater, brombær og nødder. Vend salaten med den sammenpiskede dressing. Smag godt til med salt og peber. Server salaten til kødet.
  2. Energi pr. person: 410 kcal, fedt 30 %, protein 34 %, kulhydrat 36 %