Scones med appelsinmarmelade
Scones er noget af det allerhurtigste, du kan bage, når lysten til en kop te med lunt bagværk til melder sig. Spis dem med smør, eller som de gør i England: Med en bittersød appelsinmarmelade til.
Ingredienser
- Til ca. 16 stk. scones
- 500 g hvedemel
- 100 g rørsukker
- 1 nip salt
- 30 g bagepulver
- 150 g smør skåret i tern
- 1,5 dl kærnemælk
- 1 æg
- 1 æg, sammenpisket
- Til 2 glas appelsinmarmelade
- 1 kg økologiske appelsiner
- 5 dl vand
- 500 g syltesukker
Sådan laver du scones med appelsinmarmelade
- Scones
- Sæt ovnen på 200 grader. Bland alle de tørre ingredienser sammen, og nulr dem sammen med smørret. Rør kærnemælk og æg i, og saml dejen til en kugle. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud i 3 cm's tykkelse. Stik små scones ud med en udstikker eller ved hjælp af et lille glas. Sæt bollerne på en bageplade, og pensl dem med æg. Bag i ovnen i 15-20 minutter, og lad dem køle af på en rist.
- Appelsinmarmelade
- Vask appelsinerne, og skræl dem med en kartoffelskræller, så du undgår at få det bitre, hvide underlag med. Skær skrællen i fine strimler. Kog strimlerne i vandet i 15 min. Hæld vandet fra. Fjern det hvide lag fra frugtkødet, og hak kødet mellemfint. Kom det hakkede frugtkød op i gryden med skræl. Kog under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt sukkeret og kog videre 25-30 min uden låg, til konsistensen er god. Bemærk, at marmeladen bliver mindre flydende, når den køler af.
- LAV OGSÅ: Chokoladetærte med peanuts
- LAV OGSÅ: Citronfromage
- LAV OGSÅ: Rugbrødsboller med chokolade