Citronfromage

Nem citronfromage

Lav fromage med husblas uden panik og sved på panden.

6-8

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 1 stang vanilje
  • 4 pasteuriserede ægge-blommer
  • 100 g sukker
  • 1½ tsk citronskal, fintrevet 1 dl citronsaft (smag til med citron og hold evt. lidt af citronsaften tilbage)
  • 4½ dl piskefløde
  • Pynt: lidt flødeskumog chokolade, se kokketrick.

Sådan gør du

  1. Kom husblas i en skål med koldt vand, og lad det udbløde cirka 15 minutter. Flæk vaniljestangen, og skrab vaniljekornene ud. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn, til det bliver lyst og luftigt. Kom det udblødte husblas i en gryde med 2 spsk vand, og lad det smelte forsigtigt. Rør citronsaft og citronskal i det smeltede husblas, og rør godt rundt. Rør hurtigt husblas og citronsaft i æggemassen, og pisk godt, så det fordeler sig i en fart. Og det er her, det går galt for mange. Er du ikke opmærksom lige her og får blandet det hurtigt, stivner det og giver trævler.
  2. Pisk fløden til skum, og gem cirka 1 dl flødeskum til pynt på toppen. Vend resten af flødeskummet i ægge-citronmassen, og kom fromagen i portionsglas eller en skål. Sæt fromagen i køleskabet
  3. 3 timer, og lad det stivne.
  4. Kokketrick
  5. Giv din fromage en ekstra tand med chokoladedråber med syltet ingefær på. Smelt lidt god mørk chokolade i en skål over vandbad – sæt skefulde af chokolade på en bakke med bagepapir, og giv det et strøg så det opnår dråbeform. Kom en skive syltet ingefær på, og lad chokoladen stivne et køligt sted.
  6. Et lille glas med syltet ingefær i sukkerlage kan købes hos de fleste supermarkeder.
  7. Server citronfromage med lidt flødeskum på toppen og for eksempel lidt revet chokolade.