Scones med soltørrede tranebær og appelsincurd
9
Total:1 time
Ingredienser
- 225 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 50 g koldt smør i tern
- 25 g sukker
- ½ tsk fint salt
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 100 g tørrede tranebær
- Appelsincurd
- 2 usprøjtede appelsiner
- 50 g smør
- 1 æg
- 2 æggeblommer
- 175 g sukker
Sådan laver du scones
- Bland mel og bagepulver og smuldr smørret ud i det. Vend sukker, salt og tranebær i. Pisk mælk og æg let sammen. Lav en fordybning i melblandingen i skålen, og hæld æggeblandingen i. Bland dejen hurtigt sam-men. Du må endelig ikke ælte den for meget, så bliver dine scones tunge og tætte i det.
- Når dejen akkurat er samlet, vender du den ud på et meldrysset bord. Rul dejen ud i 2 cm tykkelse og brug en udstikker på ca. 7 cm i diameter til at stikke runde scones ud. Eller brug en kniv og lav firkantede scones. Læg dem over på en bageplade med bagepapir og bag i en 210 grader varm ovn i 8-10 minutter.
- Appelsincurd: Riv skallen af appelsinerne på den fine del af rivejernet, og pres så saften ud af dem. Kom det hele i en gryde med æg, sukker og smør, og pisk det hele grundigt over svag varme til smørret er smeltet og cremen er tyknet. Den må ikke koge, men skal holdes lige under kogepunktet – ellers skiller den. Husk at den tykner yderligere, når den bliver kold. Kom appelsincurden på glas og sæt straks i køleskabet – og smør på de friskbagte scones, når den er afkølet.