Sellerilasagne de luxe

Sellerilasagne de luxe

Det her virker! Selvom sellerilasagne lyder alt for sundt, så smager det totalt godt og snasket!

Sellerilasagne til 3-4 personer

Ingredienser

  • Sellerilasagne de luxe
  • 500 g kalvekød i tern, alternativt hakket kød
  • olivenolie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 lille aubergine
  • 300 g smagfulde tomater
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl vand
  • 700 g mosede tomater
  • salt og peber
  • Lasagne:
  • 1 knoldsellerikogende vand
  • 1 spsk smør
  • salt
  • 400 g hytteost
  • 40 g parmesan

Sådan gør du

  1. Brun kødet i olivenolie i en stor, varm gryde. Hak løg og hvidløg fint, og kom begge dele i gryden, når kødet har taget farve. Løgene skal ikke tage farve, men sautere kort. Riv auberginen på den grove side, og hak tomaterne. Kom begge dele i gryden, og lad det hele falde sammen. Kom oregano på og rødvin. Kog op, og tilsæt vand og mosede tomater. Lad saucen simre i 1 – 1 ½ time under låg. Smag til med salt og peber.
  2. Lasagne:
  3. Skær skrællen af sellerien, og halver den. Skær den i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Kom sellerien i kogende vand tilsat lidt smør og salt. Lad den trække i 10 minutter, eller kog den op i 1 minut.Dryp sellerien grundigt af.
  4. Læg lidt kødsauce i bunden af et ovnfast fad. Top med selleriplader, mere kødsauce, hytteost osv. Indtil du slutter med hytteost på toppen. Riv parmesan over lasagnen, og bag den ved 200 grader i ca. 30 minutter.
  5. Server straks, gerne med en frisk salat til.
  6. TIP:
  7. Du kan også bruge fuldkorns-lasagneplader, grillede skiver af squash, aubergine, peberfrugt eller alt muligt andet somplader.