Semifreddo med bæralliance
Semifreddo er italiensk og betyder”halvfrossen”. Det minder om det, vikalder parfait, men her vendes stiftpiskedeæggehvider i cremen. Her har vi lavet envariant med flere forskellige råsyltede bær.Lækkert…
Ca 1 liter
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Frysetid: 6 timer
- Fryse-egnet
- 100 g af hver ribs, solbær og hindbær
- 125 g sukker
- 1 stang vanilje
- 100 g sukker
- 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 3 æggehvider (evt. pasteuriserede)
- 3 dl piskefløde
- Bær: Skyl og rib ribsog solbær og vend demmed sukker. Lad bærreneråsylte et par timer vedstuetemperatur (ellernatten over i køleskabet).Vend dem en gang imellem,til sukkeret er opløst.Vend hindbærrene i.
- Semifreddo: Flækvaniljestangen og skrabkornene ud. Mos demsammen med halvdelen afsukkeret og tilsæt æggeblommer.Pisk det tykt ogcremet med en håndmikser5 min.
- Pisk æggehvidernestive og pisk resten afsukkeret i. Pisk fløden tilskum.
- Vend marengs ogflødeskum i æggeblommecremenog rør bær oglidt saft i cremen medlet hånd, så den bliverstribet. Frys i en form (1liter) mindst 6 timer.