Semifreddo med bæralliance

Semifreddo med bæralliance

Semifreddo er italiensk og betyder”halvfrossen”. Det minder om det, vikalder parfait, men her vendes stiftpiskedeæggehvider i cremen. Her har vi lavet envariant med flere forskellige råsyltede bær.Lækkert…

Ca 1 liter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Frysetid: 6 timer
  • Fryse-egnet
  • 100 g af hver ribs, solbær og hindbær
  • 125 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 100 g sukker
  • 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
  • 3 æggehvider (evt. pasteuriserede)
  • 3 dl piskefløde

  1. Bær: Skyl og rib ribsog solbær og vend demmed sukker. Lad bærreneråsylte et par timer vedstuetemperatur (ellernatten over i køleskabet).Vend dem en gang imellem,til sukkeret er opløst.Vend hindbærrene i.
  2. Semifreddo: Flækvaniljestangen og skrabkornene ud. Mos demsammen med halvdelen afsukkeret og tilsæt æggeblommer.Pisk det tykt ogcremet med en håndmikser5 min.
  3. Pisk æggehvidernestive og pisk resten afsukkeret i. Pisk fløden tilskum.
  4. Vend marengs ogflødeskum i æggeblommecremenog rør bær oglidt saft i cremen medlet hånd, så den bliverstribet. Frys i en form (1liter) mindst 6 timer.