Sense kost aftensmad: Chilikylling
Nem og lækker aftensmad med kylling, der kan indgå i din sense-kostplan. Her får du opskriften på chilikylling med masser af smag.
Chilikylling til 2 personer
Ingredienser
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- ½ tsk. tørrede chiliflager
- 1 spsk. olivenolie
- 165 g syltet rød peberfrugt, 1 glas
- 200 g kidneybønner, dåse
- 1 hønsebouillonterning
- 1 dl kogende vand
- 400 g hakkede tomater, 1 dåse
- 140 g tomatkoncentrat, 1 dåse
- 220 g kogt kyllingekød
- 1 tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 2 tsk. paprika
- 10 g mørk chokolade 80 %
- Tilbehør:
- 1 lille avokado
- 1 spsk. citronsaft
- 2 skiver franskbrød, gerne fuldkorn
- 2 spsk. fraiche 5-6 %
- 2 spsk. jalapenos
Sådan laver du chilikylling
- Hak løg og hvidløg og steg dem sammen med chiliflager i olivenolien.
- Dræn peberfrugterne, tilsæt dem og steg videre i et par minutter.
- Dræn kidneybønnerne og opløs bouillonterningen i vand. Tilsæt nu kidneybønner, hakkede tomater, tomatkoncentrat og bouillon.
- Pluk kyllingekødet til trevler og kom kødet i gryden.
- Krydr med salt, peber og paprika og lad retten simre i cirka 20 minutter.
- Hak chokoladen og rør den i retten. Smag til, om retten skal tilsættes flere krydderier eller chili, før du serverer.
- Skær avokadoen i både og vend dem i citronsaft. Rist franskbrødet.
PRØV OGSÅ:Sense frokost: Tortilla med røget laks