shakshuka opskrift

Sådan laver du shakshuka med bønner og spinat

Shakshuka er navnet på en nordafrikansk ret, hvor æg pocheres i en krydret tomatsovs. Shakshuka er en nem og lækker ret, som du kan spise både til morgenmad, frokost og til aftensmad. Det er nem og billig mad, som du hurtigt kan lave med gode dåsetomater og andre ting fra spisekammeret. Her får du en god og enkelt opskrift på Shakshuka:

2

Total:45 minutter

Arbejdstid:20 minutter

Ingredienser

Til shakshuka skal du bruge:

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g tørret chorizopølse
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • salt og peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 dåse bønner eller kikærter
  • 400 g frossen hel spinat
  • 2-4 æg
  • lidt frisk koriander eller persille
  • Tilbehør: Brød

Sådan laver du shakshuka:

  1. PIL løg og hvidløg, og snit dem fint. Skær pølsen i tynde strimler.
  2. STEG løg, hvidløg og pølsestykker i olivenolie i en dyb pande i 5-8 min. Krydr med spidskommen, salt og peber, og tilsæt tomater, vand og afdryppede bønner. Lad sovsen simre i 15 min.
  3. LÆG de frosne spinatkugler i sovsen, og lad det simre, til spinaten er gennemvarm. Smag til med salt og peber.
  4. LAV 2-4 reder i sovsen, og knæk æggene ud deri. Læg evt. låg på panden, og lad retten simre i ca. 10 min., til æggehviderne er stivnede.
  5. DRYS med frisk koriander eller persille, og nyd retten direkte fra panden – giv brød til.