Shortbread med pecannødder og chokolade
Smørlækker småkage med skønt fyld.
Ingredienser
- 40 stykker
- 100 g pecannødder
- 100 g mørk chokolade (56-70 %)
- 5 dl hvedemel
- 200 g smør
- 1 ¼ dl sukker2 æggeblommer
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Sæt ovnen på 175 grader. Hak nødder og chokolade og sæt det til side.
- Bland mel, smør og sukker til en grynet masse. Tilsæt æggeblommer, vaniljesukker samt de hakkede nødder og chokolade og saml dejen til dine shortbread. Lad den hvile ½-1 time i en plastikpose i køleskabet.
- Rul dejen til shortbread ud på et melet bord i 1½ cm's tykkelse, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir, så den dækker næsten hele pladen.
- Bag shortbread i 15-20 min.
- Tag den færdigbagte shortbread ud og skær den ud i aflange stykker, ca. 4 x 1½ cm.
- Få mere insipration til julens søde sager her