Simregryde med mørt oksekød og øl
10 personer
Ingredienser
- 2 kg oksekød, f.eks. bov, tykkam el. klump
- 2 dl hvedemel
- 1 spsk. salt
- peber
- 100 g smør
- 3 løg
- 1 porter (33 cl)
- 3 dl vand
- 5 spsk. tomatkoncentrat
- 2 spsk. ribsgele
- 1 dl sojasauce
- 3-4 kviste timian
- salt, peber
- Skær kødet i 4 x 4 cm store tern. Vendkødet i hvedemel med salt og peber. Brunkødet ad 3 omgange i smør i en stegegryde.
- Brun de hakkede løg i gryden, og komkødet i. Hæld øl og vand ved. Tilsæt tomatkoncentrat,gele, sojasauce og timian. Ladgryden småsimre ca. 1½-2 timer, til kødet ergodt mørt. Smag til med salt og peber.