Simregryde med mørt oksekød og øl

Simregryde med mørt oksekød og øl

10 personer

Ingredienser

  • 2 kg oksekød, f.eks. bov, tykkam el. klump
  • 2 dl hvedemel
  • 1 spsk. salt
  • peber
  • 100 g smør
  • 3 løg
  • 1 porter (33 cl)
  • 3 dl vand
  • 5 spsk. tomatkoncentrat
  • 2 spsk. ribsgele
  • 1 dl sojasauce
  • 3-4 kviste timian
  • salt, peber

  1. Skær kødet i 4 x 4 cm store tern. Vendkødet i hvedemel med salt og peber. Brunkødet ad 3 omgange i smør i en stegegryde.
  2. Brun de hakkede løg i gryden, og komkødet i. Hæld øl og vand ved. Tilsæt tomatkoncentrat,gele, sojasauce og timian. Ladgryden småsimre ca. 1½-2 timer, til kødet ergodt mørt. Smag til med salt og peber.