Skaldyrssalat med citrongræs

Skaldyrssalat med citrongræs

Sund asiatisk inspireret salat med rejer, der smager himmelsk og er nem at lave. Server den til aftensmad eller lad den være en del af den sunde julebuffet.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    133 Kcal
  • Fedt:
    15 %
  • Protein:
    59 %
  • Kulhydrat:
    26 %

4 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 500 g kogte, pillede tigerrejer
  • Frisk koriander
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 lille, udkernet rød peberfrugt
  • 1 bdt. forårsløg
  • 2 tsk. sorte sesamfrø
  • Dressing:
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk. knust citrongræs
  • 5 g palme- eller rørsukker
  • 1 spsk. fishsauce
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Pisk dressingen sammen, og smag den til.
  2. Skær bladsellerien og peberfrugten i små tern, og snit halvdelen af forårsløgene fint. Hak korianderen let.
  3. Vend dressingen sammen med rejer, koriander, bladselleri, peberfrugt og de fintsnittede forårsløg.
  4. Skær de resterende forårsløg i tynde strimler på langs, læg dem i en skål med koldt vand og eventuelt et par isterninger, og sæt dem i køleskabet i en halv times tid, indtil de krøller.
  5. Smag salaten til med lidt frisk koriander, og anrét den i en skål med de krøllede forårsløg på toppen og et drys sesamfrø.