Opskrift på skaldyrssalat med koriander og forårsløg

Skaldyrssalat med koriander og forårsløg

7

Ingredienser

  • 1 dl færdigkøbt, god mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 9%
  • 1-2 tsk karrypasta, evt. thaisalt,
  • friskkværnet peber
  • 500 g store rejer, krebs,
  • krabbekød, evt. kammuslinger
  • kødet af 2 velmodne avocadoer
  • i store tern
  • 2 fintsnittede stilke bladselleri
  • 1 bdt forårsløg
  • frisk koriander
  • evt. små strimler ristet nori-tang
  • eller sorte sesamfrø.

Sådan gør du

  1. Rør mayonnaise og cremefraiche sammen. Smag til med karrypasta, salt og peber. Vend skaldyr, avocadotern samt bladselleri i salaten sammen med halvdelen af forårsløgene, der er fintsnittet. Skær de resterende forårsløg i tynde strimler på langs, læg dem i en skål med koldt vand + evt. et par isterninger og sæt dem i køleskabet en times tid, så de „krøller“. Smag salaten til med lidt frisk
  2. koriander, anret den i en skål eller et glas med de „krøllede“ forårsløg på toppen – og evt. et drys nori-tang eller sesamfrø.
  3. TIP: Bruges frosne skaldyr, tøes de op og afdryppes omhyggeligt. Kammuslinger skal dampes 3-4 minutter og afkøles inden brug.