Skøn mad på grill: Plankesteaks med syltet fennikelsalat
Når sommeren kommer er det frem med grillen! Prøv denne lækre opskrift på grillet plankesteaks med en frisk salat med syltet fennikel.
17
Ingredienser
Syltet fennikel:
- 2 fennikler (500 g)
- 2½ dl riseddike
- 1 dl vand
- 25 g sukker
- 1 tsk. havsalt
Kød:
- 1 kg plankesteak
- 2 dl friskpresset appelsinjuice
- 2 spsk. olie
- salt og peber
- 2 spsk. sesamfrø
Fennikelsalat:
- 1 citron
- 1 appelsin
- 1 dl olivenolie
- salt og peber
- 1 rødløg
- 1 bundt mynte
- 1 bundt basilkum
- 1 rød chili
Sådan gør du:
- Skyl og fjern det yderste af fenniklerne. Skær dem i tynde skiver på en mandolin, og kom dem i et glas. Kog riseddike og vand sammen med sukker og salt. Rør, til saltet er opløst. Hæld lagen over fenniklerne. Afkøles, før glasset sættes i køleskabet.
- Kom kødet i en frostpose. Tilsæt friskpresset appelsinjuice, olivenolie, salt, peber og sesamfrø. Lad kødet marinere et par timer på køkkenbordet.
- Tag kødet ud af posen. Grill kødet i 8 min. på hver side. Lad kødet hvile, før det skæres i tynde skiver.
- Pres saften fra citronen og appelsinen i en skål. Tilsæt olivenolie, salt og peber. Rør dressingen sammen. Pil og skær rødløg i tynde fine både. Hak mynte og basilikum. Skyl og skær chilierne i skiver. Dræn de syltede fennikler, og bland det hele sammen.
- Server fennikelsalaten til det grillede kød.