Skøn sommercocktail med hindbær & passionsfrugt
Skål sommeren ind med en Red Passion – du får opskriften på den lækre cocktail, der blandt andet indeholder vodka, hindbær, lime & passionsfrugt lige her. Og så får du også barchef Jakob Fjordsides allerbedste tips tricks til at shake de bedste cocktails derhjemme. Læs med her:
Du kender måske bedst det populære street food marked, Broens Gadekøkken, i København for deres mange spændende madboder, men vidste du også, at det hyggelige marked for enden af Inderhavnsbroen har en cocktailbar? Her står barchef Jakob Fjordside og tryller med smagssammensætninger, råvarer og teknikker, for at kunne servere de allerbedste cocktails. Vi har spurgt Jakob om opskriften på en af hans allermest populære sommercocktails – og her deler han den med os, sammen med de bedste tips og tricks til selv at lave de bedste cocktails derhjemme.
Cocktailen Red Passion er en frisk og sommerlig sag med den skønneste røde farve. Og hvis du selv vil lave den derhjemme, skal du bruge:
- 1/2 passionsfrugt
- 1 limebåd
- 1 appelsinbåd
- 1 tsk. rørsukker
- 3 cl vodka
- 3 cl Cointreau
- 3 cl friskpresset limejuice
- 3 cl hjemmelavet sukkerlage
- 3 cl hjemmelavet hindbærpuree
- Top op med lokal, økologisk Pink Grape Soda fra Nørrebrew, eller en anden grapesodavand. Meget gerne pink ツ
Sådan laver du en Red Passion
- Find et højt glas, et vandglas, et ølglas eller lignede.
- Smid appelsinbåd, limebåd, kernerne fra en halv passionsfrugt og en teske rørsukker ned i bunden af glasset, og mos det med bagsiden af en ske.
- Tilsæt herefter vodka, Cointreau, sukkerlage og hindbærpuré .
- Fyld glasset op med knust is. Rør op i det hele, så væsken og frugten bliver ligeligt fordelt i glasset.
- Top med sodavand og eventuelt lidt pynt.
Barchefens 4 bedste råd til en vellykket cocktail:
- Vælg noget velkendt
Hvis du skal lave en cocktail selv for første gang, anbefaler Jakob Fjordside, at du starter med en velkendt cocktail, så du kan søge opskrifter og inspiration fra det store internet, og dermed allerede på forhånd har en idé om, hvad du gerne vil ramme smagsmæssigt. - Vælg en god alkohol
Alkoholen er vigtig i de fleste cocktails. Jo dårligere alkohol du køber, jo mere skal du bruge af alle de andre ting for at overdøve smagen. Så husk at købe kvalitets-alkohol til hjemmebaren. - Ingen cocktails uden is
Is er undervurderet i alle cocktails – uanset om de er byggede eller shakede. Is holder desuden is koldt, så jo mere is du smider i din cocktail, jo mindre nedvandet bliver din cocktail. - Bland så få smage som muligt
Hvis du kaster dig ud i at lave din helt egen cocktail, så sørg for at blande så få smage som muligt. Ellers ender smagene hurtigt med at overdøve hinanden. For barchef Jakob Fjordside er det vigtigste ved en ny cocktail, at man kan smage alle elementerne. Så hvis du smider tre elementer i din cocktail, så skal du kunne smage alle tre elementer.
OM BROENS GADEKØKKEN
Broens Gadekøkken er en smeltedigel af streetfood-køkkener og barer, der serverer mad og drikke i verdensklasse fra hele verden.
I madboderne kan du nyde streetfood fra velrenommerede københavnske restauranter og kokke og i barerne kan du nyde cocktails i allerhøjeste kvalitet.
Du finder Broens Gadekøkken for enden af Inderhavnsbroen, hvis du kommer fra Nyhavns-siden og for enden af Strandgade, hvis du kommer fra Christianhavn. Se kort her