Sommeren kalder på cocktails: Her er barchefens favorit

Skøn sommercocktail med hindbær & passionsfrugt

Skål sommeren ind med en Red Passion – du får opskriften på den lækre cocktail, der blandt andet indeholder vodka, hindbær, lime & passionsfrugt lige her. Og så får du også barchef Jakob Fjordsides allerbedste tips tricks til at shake de bedste cocktails derhjemme. Læs med her:

Du kender måske bedst det populære street food marked, Broens Gadekøkken, i København for deres mange spændende madboder, men vidste du også, at det hyggelige marked for enden af Inderhavnsbroen har en cocktailbar? Her står barchef Jakob Fjordside og tryller med smagssammensætninger, råvarer og teknikker, for at kunne servere de allerbedste cocktails. Vi har spurgt Jakob om opskriften på en af hans allermest populære sommercocktails – og her deler han den med os, sammen med de bedste tips og tricks til selv at lave de bedste cocktails derhjemme.

Skøn rød farve og en frisk sommerlig smag - sådan laver du en Red Passion.
red-passion-cocktail-opskrift.jpg
Skøn rød farve og en frisk sommerlig smag - sådan laver du en Red Passion.

Cocktailen Red Passion er en frisk og sommerlig sag med den skønneste røde farve. Og hvis du selv vil lave den derhjemme, skal du bruge:

  • 1/2 passionsfrugt
  • 1 limebåd
  • 1 appelsinbåd
  • 1 tsk. rørsukker
  • 3 cl vodka
  • 3 cl Cointreau
  • 3 cl friskpresset limejuice
  • 3 cl hjemmelavet sukkerlage
  • 3 cl hjemmelavet hindbærpuree
  • Top op med lokal, økologisk Pink Grape Soda fra Nørrebrew, eller en anden grapesodavand. Meget gerne pink ツ

Sådan laver du en Red Passion

  1. Find et højt glas, et vandglas, et ølglas eller lignede.
  2. Smid appelsinbåd, limebåd, kernerne fra en halv passionsfrugt og en teske rørsukker ned i bunden af glasset, og mos det med bagsiden af en ske.
  3. Tilsæt herefter vodka, Cointreau, sukkerlage og hindbærpuré .
  4. Fyld glasset op med knust is. Rør op i det hele, så væsken og frugten bliver ligeligt fordelt i glasset.
  5. Top med sodavand og eventuelt lidt pynt.

Sådan laver du hjemmelavet sukkerlage til dine drinks & cocktails:

  • Bland sukker og kogende vand i forholdet 1:1.
  • Sørg for at få rørt alt sukkeret ud i det kogende vand.
  • Sukkerlagen er én af de ting, der virkelig er med til at skabe balance i de fleste cocktails, så brug gerne lidt tid på at ramme den helt rigtige mængde i din cocktail.

Sådan laver du hjemmelavet hindbærpuré til en Red Passion cocktail:

  • Smid frosne hindbær i en gryde, del dem med vand og kog indtil det bliver til en grød.
  • Herfra har du to valg: Si kernerne fra eller lad være. Kernerne betyder noget for cocktailens udtryk. I opskriften på Red Passion er der brugt hindbærpuré med kerner.
  • Tilsæt herefter sukker, mens ”grøden” stadig er varm.
  • Denne opskrift er uden faste mål, fordi det er forskelligt, hvor tyk man gerne vil have sin puré
  • Hvis du synes, at den bliver for tyk, tilsætter man blot lidt mere vand.
  • Synes du til gengæld, at den er for tynd, tilsætter du til gengæld bare lidt flere hindbær.

Barchefens 4 bedste råd til en vellykket cocktail:

Jakob-Fjordside-barchef-broens-gadekoekken.jpg
Barchef i Broens Gadekøkken Jakob Fjordside giver dig de bedste råd til at shake cocktails derhjemme
  1. Vælg noget velkendt
    Hvis du skal lave en cocktail selv for første gang, anbefaler Jakob Fjordside, at du starter med en velkendt cocktail, så du kan søge opskrifter og inspiration fra det store internet, og dermed allerede på forhånd har en idé om, hvad du gerne vil ramme smagsmæssigt. 
  2. Vælg en god alkohol
    Alkoholen er vigtig i de fleste cocktails. Jo dårligere alkohol du køber, jo mere skal du bruge af alle de andre ting for at overdøve smagen. Så husk at købe kvalitets-alkohol til hjemmebaren.
  3. Ingen cocktails uden is
    Is er undervurderet i alle cocktails – uanset om de er byggede eller shakede. Is holder desuden is koldt, så jo mere is du smider i din cocktail, jo mindre nedvandet bliver din cocktail.
  4. Bland så få smage som muligt
    Hvis du kaster dig ud i at lave din helt egen cocktail, så sørg for at blande så få smage som muligt. Ellers ender smagene hurtigt med at overdøve hinanden. For barchef Jakob Fjordside er det vigtigste ved en ny cocktail, at man kan smage alle elementerne. Så hvis du smider tre elementer i din cocktail, så skal du kunne smage alle tre elementer. 
Broens-Gadekoekken.jpg

OM BROENS GADEKØKKEN

Broens Gadekøkken er en smeltedigel af streetfood-køkkener og barer, der serverer mad og drikke i verdensklasse fra hele verden.

I madboderne kan du nyde streetfood fra velrenommerede københavnske restauranter og kokke og i barerne kan du nyde cocktails i allerhøjeste kvalitet.

Du finder Broens Gadekøkken for enden af Inderhavnsbroen, hvis du kommer fra Nyhavns-siden og for enden af Strandgade, hvis du kommer fra Christianhavn. Se kort her