Skøn vegetarisk grillmenu med burger, fritter & dessert

Skøn vegetarisk grillmenu med burger, fritter & dessert

De røde bøffer og grillpølserne får kamp til stregen, når Homemates udviklingskok Christian Wiisbye deler sit bud på den perfekte grillmenu – helt uden kød.

Hvis du får sved på panden over at forberede ugens madplan, så ville du ikke have Christian Wiisbyes job. Han er udviklingskok for Homemate og er med at til at udvikle nye retter, garniturer og opskrifter.

Her har han sammensat en grillmenu til sommerens solskinsaftner, der byder på halloumiburgers, gulerodsfritter og grillede bananer.

”Der er folk, der kalder halloumi for ostens svar på bacon – og det er ikke helt ved siden af. Halloumi er en fast, hvid og umodnet ost, der oprindeligt stammer fra Cypern. Osten smager fantastisk, når den bliver grillet og er på alle måder en værdig erstatning for kød,” fortæller Christian Wiisbye.

I stedet for de traditionelle burgerboller, kan du grille de umamirige portobellosvampe, som giver et kødfuldt bid til burgeren. Den lette marinade og de spændstige grøntsager giver et saftigt resultat, der ikke behøver hverken dressing eller ketchup. 

”Nu er vores mantra jo i Homemate, at man skal spise forskelligt sammen, så hvis der er en stædig kødæder i selskabet, kan man sagtens putte en friskgrillet hakkebøf i burgeren,” siger udviklingskokken.

Sådan laver du en burger på grillen – uden kød

burger-text.jpg

Vegetarburger med grillet halloumi og portobello-boller 

Til 4 personer

Halloumi – (en fast, umodnet ost, der er velegnet til stegning red.)

8 Portobellosvampe

1 squash

1 aubergine

1 spidskål

Salt & peber

Olivenolie

Citronsaft

1 foliebakke

Sådan gør du

  1. Skær centimeter-tykke stykker af squash, halloumi, spidskål og aubergine.
  2. Kom det hele op i et fad og marinér det hele i olivenolie, lidt citronsaft, salt og peber. Vend ingredienser rundt i marinaden og læg det hele direkte på den varme grill. 
  3. Afhængig af grillens temperatur, skal osten og grøntsagerne have mellem 2-4 minutter på hver side. Det er vigtigt, at auberginen er helt blød for at opnå det lækreste resultat.
  4. De sidste to minutter placerer du “burgerbollen” af portobello svampe på grillen. Grill dem altid på undersiden først, hvor lamellerne sidder. 
  5. Portobello elsker en sydende varm grill, og det frembringer en masse umamismag under tilberedningen - så giv dem hellere lidt mere end mindre.
  6. Du kan enten selv samle burgerne eller anrette et smukt fad med alle ingredienser, så gæsterne selv kan sammensætte deres egen burger. 

Gulerodsfritter med kryddersmør

Ikke et eneste ondt ord om pommes fritter – det er en enestående ting. Men når grillen allerede er i gang, og vi samtidig har de smukkeste sommergrøntsager ved hånden, skal det altså bare udnyttes. De små nye danske gulerødder kan noget helt særligt, og når de får en tur over kullet og serveres med kryddersmør – jamen, så rykker det altså. Her får du Homemates udviklingskok Christian Wiisbyes bud på sommerfritter af nye gulerødder.

Det skal du bruge:

To bundter nye danske gulerødder med top

100 g blødt smør

En buket frisk merian

Honning

Flagesalt

Olivenolie

Foliebakke

Sådan gør du:

  1. Kryddersmørret kan sagtens forberedes i god tid - Rør det bløde smør op med en smule honning og flagesalt. Hak den friske merian og bland den i smørret, der sættes på køl, indtil det skal bruges. 
  2. Skyl gulerødderne og fjern det meste af den grønne top. Kom dem i en foliebakke og krydr med salt, peber og olie. Vend det hele i bakken og læg bakken på grillen. 
  3. Når gulerødderne har fået farve og er møre, tages de af grillen og smøres med kryddersmørret.
  4. Så er de klar til at servere som tilbehør til burgeren. 

Grillet banan med cognac og mørk chokolade 

Homemates udviklingskok Christian Wiisbye udnytter den sidste varme på grillen til at lave en nem dessert med bagte bananer.

”Nu er grillen helt perfekt” - En sætning, der er obligatorisk når alt er grillet og hele måltidet er spist. Først nu er kullene den perfekte, ulmende blanding af grå og orange. Denne dessert er som skabt til at udnytte de perfekte kul, efter at hovedretten er grillet færdig. Og så tager den kun få minutter at forberede, fortæller Christian Wiisbye, der er udviklingskok hos Homemate.

Det skal du bruge

(til 4 personer)

4 bananer

Et par skvæt cognac

100 g mørk chokolade (jo bedre chokolade, jo bedre dessert)*

En håndfuld hakkede hasselnødder

50 g brun farin

Sølvpapir

Eventuelt en god vaniljeis

Sådan gør du

  1. Tag de hele bananer og skær en åbning i siden på hver banan. Tryk en smule med tommel- og pegefinger, så du får et større hulrum i frugten. Fyld bananer med brun farin og mørk chokolade.
  2. Pak bananerne ind i sølvpapir, så revnen vender opad. Luk sølvpapiret med revnen øverst og placér dem på grillen i mindst en halv time.  
  3. Lige inden servering åbner du sølvpapirspakkerne og hælder en smule cognac ned i åbningen – børnene springer spritten over.
  4. Udover cognacen bliver oplevelsen kun bedre med en stor kugle god vaniljeis på toppen. Det giver et køligt og dejligt frisk supplement til den runde smag fra bananen.
  5. Til sidst drysses desserten med hakkede hasselnødder.

OM HOMEMATE

Homemate startede i slutningen af 2015 med en butik i Torvehallerne og sælger nu deres sunde "ready to cook" måltider i 8 butikker rundt omkring og i København. Læs mere på Homemate.dk