Chokoladetærte
Dette er enmeget festligchokoladetærte,derkan serverestil kaffe ellersom dessertmed lidt friskfrugt.
(10-12 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: mindst 1 time
- Bagetid: ca. 40 min.
- Kan evt. fryses, men bunden bliver blød
- Mørdej:
- 125 g smør
- 175 g hvedemel
- 2 tsk sukker
- 1 lille æg (sammenpisket)
- evt. 1 spsk koldt vand
- Fyld:
- 1 dl sødmælk
- 125 g mørk chokolade (mindst 60% kakao, smeltet)
- 75 g smør (smeltet)
- 75 g sukker
- 3 æg (sammenpiskede)
- 2 spsk hvedemel
- Pynt:
- ca. 50 g hvid chokolade (smeltet)
- Tilbehør:
- evt. ananaskirsebær eller anden frisk frugt
- Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel (evt. i en foodprocessor) og tilsæt sukker.
- Saml dejen med æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Stil dejen i køleskabet i ½-1 time før brug.
- Rul dejen tyndt ud, beklæd en tærteform med dejen og tryk siderne godt til kanterne. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskab 1⁄2 time. Kom evt. et indlæg i tærteformen: Beklæd formen med bagepapir eller sølvpapir.
- Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så undgår du, at tærtebunden hæver, når den bages. Forbag den ved 200 grader i 20 min.
- Bland chokoladefyldet og hæld det i den forbagte bund. Skru ovnen ned til 175 grader og bag ca. 20 min., til fyldet er stivnet.
- Afkøl tærten lidt på en bagerist. Pynt med smeltet, hvid chokolade med en ske. Tærten kan nydes lun eller afkølet med eller uden frisk frugt.