Skotske æg med spinatsalat og bacon
En skotsk-inspireret æggeopskrift med spinatsalat og bacon.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Koge-/stegetid: ca. 30 min.
- 4 æg
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 2 tsk. salt og friskkværnet peber
- 1 spsk. dijonsennep
- 2 spsk. persille
- 1 dl mælk
- 2-3 spsk. hvedemel
- 1 æg
- 2 dl rasp
- Friturestegning:
- ca. 2 l fritureolie (eller raps- eller olivenolie)
- Tilbehør:
- 200 g små spinatblade (eller salat)
- 100 g bacon
- lidt olie (til stegning)
- evt. brød
- Kog æggene hårdkogte i ca. 10 min., og pil dem.
- Ælt kødet sammen med salt, peber, sennep, finthakket persille og gradvist mælk.
- Skotske æg:
- Form 4 kugler af farsen, og tryk forsigtigt et hårdkogt æg i hver. Sørg for, at farsen dækker æggene helt.
- Tril de skotske æg i mel, derefter i sammenpisket æg og tilsidst i rasp.
- Varm olien op i en høj gryde til ca. 180 grader, hvor en lille brødterning bliver gylden på 1 min. Undgå for høj temperatur. Olien må ikke blive så varm, at den ryger. Fyld kun gryden 1/3 op, så den ikke kommer til at koge over. Man kan også anvende en frituregryde.
- Kog de skotske æg gyldne i ca. 8 min., til kødet er gennemstegt. Læg de friskkogte æg på rent fedtsugende papir, f.eks. kaffefiltre.
- Servér skotske æg med spinatsalat med bacon og evt. brød.
- Spinatsalat:
- Skær bacon i tern, og steg dem sprøde i olie på en pande. Si stegefedtet fra. Bland spinat med bacon.