Roulade med skovbær

Nem skovbærroulade

Denne roulade med skovbær smager himmelsk og er tilmed nem at lave. Rouladen er fryseegnet, og kan derfor nemt tages op hvis der kommer gæster, eller du blot har lyst til lidt sødt.

6 personer

Ingredienser

  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 3 spsk. kartoffelmel
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Fyld:

  • 2½ dl piskefløde
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g skovbærmarmelade
  • 1 spsk. vaniljesukker

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 gr.
  2. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen, mens der piskes. Rør æggeblommerne i.
  3. Sigt kartoffelmel, mel og bagepulver i, og vend dejen sammen.
  4. Bred dejen ud på bagepapir i en firkant ca. 35x35 cm.
  5. Sæt pladen på midterste ovnribbe, og bag i 8-10 min. Herefter vendes kagen ud på sukkerstrøet bagepapir. Hiv forsigtigt bagepapiret af, og dæk kagen med et fugtigt viskestykke.
  6. Pisk fløden til skum, og rør citronskal, marmelade og vaniljesukker i.
  7. Smør cremen på kagen i et jævnt lag. Rul kagen til en roulade.
  8. Lad den hvile i køleskabet før udskæring.