Slanke klassikere: Æggekage

Slanke klassikere: Æggekage

Prøv opskriften på den klassiske æggekage i en sund og slankende version, der er fyldt med lækre grøntsager og sprødt seranoskinke.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    217 Kcal
  • Fedt:
    39 %
  • Protein:
    44 %
  • Kulhydrat:
    17 %

Total:40 minutter

Ingredienser

  • 4 skiver parmaskinke
  • 3 æg, M
  • 6 bægre æggehvide
  • 1 dl hytteost, 1,5 %
  • Salt, peber
  • ½ - 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 mellemstort rødløg, snittet
  • 250 g broccoli, blancheret
  • 25 g emmentaler, revet
  • 200 g cherrytomatmiks

Sådan gør du:

  1. Del skinkeskiverne i lidt mindre stykker, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i 5-6 minutter.
  2. Tag dem ud, og læg dem til side. Pisk æg, æggehvider og hytteost godt sammen, og krydr med salt, peber og røget paprika.
  3. Varm olien i en lille pande, og sautér løget her i et par minutter under omrøring.
  4. Hæld æggemassen i panden, og lad den stivne let.
  5. Læg broccolibuketterne i, drys ost over, sæt panden i ovnen ved 200 grader varmluft og bag æggekagen færdig.
  6. Læg skinkeknaset på æggekagen, og servér den med masser af små, spraglede tomater.