Slanke klassikere: Æggekage
Prøv opskriften på den klassiske æggekage i en sund og slankende version, der er fyldt med lækre grøntsager og sprødt seranoskinke.
Næringsindhold
- Energi pr. person:217 Kcal
- Fedt:39 %
- Protein:44 %
- Kulhydrat:17 %
Total:40 minutter
Ingredienser
- 4 skiver parmaskinke
- 3 æg, M
- 6 bægre æggehvide
- 1 dl hytteost, 1,5 %
- Salt, peber
- ½ - 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. olivenolie
- 1 mellemstort rødløg, snittet
- 250 g broccoli, blancheret
- 25 g emmentaler, revet
- 200 g cherrytomatmiks
Sådan gør du:
- Del skinkeskiverne i lidt mindre stykker, læg dem på en plade med bagepapir og bag dem sprøde i ovnen ved 200 grader varmluft i 5-6 minutter.
- Tag dem ud, og læg dem til side. Pisk æg, æggehvider og hytteost godt sammen, og krydr med salt, peber og røget paprika.
- Varm olien i en lille pande, og sautér løget her i et par minutter under omrøring.
- Hæld æggemassen i panden, og lad den stivne let.
- Læg broccolibuketterne i, drys ost over, sæt panden i ovnen ved 200 grader varmluft og bag æggekagen færdig.
- Læg skinkeknaset på æggekagen, og servér den med masser af små, spraglede tomater.