Slanke klassikere: Fiskefrikadeller
Med få justeringer i de klassiske familieretter kan du sagtens holde dig FIT og være med på familiens menu. Prøv for eksempel disse lækre fiskefrikadeller med honningbagte gulerødder til.
Næringsindhold
- Energi pr. person:309 Kcal
- Fedt:21 %
- Protein:42 %
- Kulhydrat:37 %
4 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 500 g torskefilet
- 50 g hvidt hvedemel
- 1 æg
- 1 spsk. reven skal af økologisk citron
- 1 dl persille, dild og purløg, hakket
- 3 snittede forårsløg
- 1 spsk. havsalt
- 1 tsk. sort peber, friskkværnet
- ½ dl minimælk
- 1 tsk. olivenolie, til stegning
- HONNINGBAGTE GULERØDDER
- 500 g gulerødder
- ½ tsk. olivenolie, til pensling
- 2 tsk. blomsterhonning
- Grov remoulade
- 2 dl fraiche, 5 %
- ½ dl sennepspickles
- Brøndkarse
Sådan gør du:
- Kom fiskekødet i en blender eller foodprocessor, blend det med mel, æg, citronskal samt krydderurter, forårsløg, salt og peber.
- Spæd med mælken i lidt efter lidt, til farsen har en passende konsistens.
- Del og form farsen til 12 frikadeller, og steg dem gyldne på begge sider i olivenolie.
- Flæk gulerødderne igennem på langs, og vend dem med olivenolie, honning samt salt og peber.
- Bred dem ud på en plade med bagepapir, og bag dem ved 225 grader varmluft, til de er møre, men stadig har bid.
- Rør og smag fraichen til med den grofthakkede sennepspickles samt salt og peber.
- Servér frikadellerne med de bagte gulerødder samt remoulade og brøndkarse.