Små appelsinkager
Har du ikke mini-muffinforme,kan dejen bages i en passendebradepande og skæres i mundrettekvadrater i stedet.
15-20 stk.
Ingredienser
- 85 g smør
- 85 g sukker (gerne rørsukker)
- 1 æg
- 1 spsk. mælk
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 1/3 tsk. bagepulver
- 90 g mel
- smør til formen
- Appelsinlage:
- saft af 1-2 appelsiner
- saft af 1/2 citron
- 2-3 spsk. sukker
- Pynt:
- flormelis
- strimler af usprøjtet appelsin og citronskal kogt i sukkerlage af 3-4 spsk. vand og 3-4 spsk. sukker
- Pisk smør og sukker hvidt, og rør ægget i smørret. Sigt vanilje, bagepulver og mel sammen, og rør det i dejen sammen med mælken.
- Fyld dejen i små, smurte linseforme, og bag kagerne ved 175 gr. i ca. 15 min. (ca. 30 i bradepande). Mærk om kagerne er gennembagte, inden de tages ud af ovnen.
- Træk fine strimler af skallen af appelsin og citron med et lille juliennejern, og kog dem klare i sukkerlagen. Tag dem op i små bundter, og lad dem tørre på et lille stykke bagepapir. Pres saften af frugten, og kog den op med sukker.
- De færdige kager dryppes hver med 1-2 tsk. appelsinlage, stilles på bagepapir i en lille bradepande og dækkes til. Lige inden servering drysses de med flormelis og pyntes med citrusskal.