Små appelsinkager

Små appelsinkager

Har du ikke mini-muffinforme,kan dejen bages i en passendebradepande og skæres i mundrettekvadrater i stedet.

15-20 stk.

Ingredienser

  • 85 g smør
  • 85 g sukker (gerne rørsukker)
  • 1 æg
  • 1 spsk. mælk
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1/3 tsk. bagepulver
  • 90 g mel
  • smør til formen
  • Appelsinlage:
  • saft af 1-2 appelsiner
  • saft af 1/2 citron
  • 2-3 spsk. sukker
  • Pynt:
  • flormelis
  • strimler af usprøjtet appelsin og citronskal kogt i sukkerlage af 3-4 spsk. vand og 3-4 spsk. sukker

  1. Pisk smør og sukker hvidt, og rør ægget i smørret. Sigt vanilje, bagepulver og mel sammen, og rør det i dejen sammen med mælken.
  2. Fyld dejen i små, smurte linseforme, og bag kagerne ved 175 gr. i ca. 15 min. (ca. 30 i bradepande). Mærk om kagerne er gennembagte, inden de tages ud af ovnen.
  3. Træk fine strimler af skallen af appelsin og citron med et lille juliennejern, og kog dem klare i sukkerlagen. Tag dem op i små bundter, og lad dem tørre på et lille stykke bagepapir. Pres saften af frugten, og kog den op med sukker.
  4. De færdige kager dryppes hver med 1-2 tsk. appelsinlage, stilles på bagepapir i en lille bradepande og dækkes til. Lige inden servering drysses de med flormelis og pyntes med citrusskal.