Små cheesecakes med rabarber
Sprøde og fyldige cheesecakes gør altid underværker som dessert.
8 cheesecakes
Ingredienser
- Arbejdstid: 1½ time
- Køletid: mindst 2 timer
- Bund:
- 200 g digestivekiks (fuldkorn)
- 2 spsk. farin
- 75 g smør
- Fyld:
- 5 blade husblas
- 150 g rabarber
- 1 dl vand
- 75 g sukker
- 1 stang vanilje
- 50 g sukker
- 1 citron (øko)
- 250 g mascarpone
- 200 g flødeost naturel
- 3 æggehvider (evt. pasteuriserede)
- 3 spsk. sukker
- Pynt:
- 350 g rabarberstilke
- 3 dl vand
- 3 spsk. citronsaft
- 150 g sukker
- Bund: Knus kiksene (brug evt. en foodprocessor), og bland dem grundigt med farin og smeltet smør. Pres massen ud i bunden af en springform (26 cm). Sæt den i køleskabet.
- Fyld: Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.
- Rens rabarberne, skær dem i mindre stykker, og kog dem med vand og sukker i 5 min. Si saften over i en skål. Knug vandet af husblassen, og smelt den i rabarbersaften.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukker og fintrevet citronskal.
- Pisk mascarpone og flødeost sammen med vanilje/citronsukkeret, og pisk rabarbersaften i.
- Pisk æggehviderne stive med sukker, og vend dem i cremen.
- Hæld cremen i formen, og sæt den tilbage i køleskabet i mindst 2 timer.
- Pynt: Rens rabarberstilkene, og ”skræl” dem i lange bånd med en kartoffelskræller eller en kniv – de skal være ca. 2 mm tykke.
- Kog en lage af vand, citronsaft og sukker, og kog 2-3 rabarberbånd i lagen ad gangen i 20-30 sekunder. Læg dem på et rent viskestykke (eller køkkenrulle). Skær kagen løs kanten rundt, og åbn formen. Udstik til 8 portionskager med en rund udstikker på ca. 7 cm.
- Dæk kagerne med rabarberbånd på toppen, og klip dem til, så de går lidt ned ad kanten. Læg derefter et bånd rundt om kanten. Pensl rabarberne med den resterende sukkerlage, og sæt kagerne tilbage i køleskabet indtil servering (min. 2 timer).