Små cheesecakes
Brug almindelige digestive kiks til bunden. Pres dem ud i 6-8 små ramakinforme. Tilsæt 2 tsk. reven appelsinskal af en usprøjtet appelsin til dejen. Hæld dejen over bundene. Bag dem i ca. 45 min. ved 175 gr. Afkøl dem, og pynt dem med samme creme som før, nu bruger du bare hindbær og reven appelsinskal til pynt.
Ingredienser
- (8 pers.)
- 10 knuste digestive kiks
- 3 spsk. smeltet smør
- Dej:
- 100 g hvid chokolade
- 400 g flødeost
- 50 g cremefraiche 38 %
- 1¼ dl sukker
- 2 æg
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. hvedemel
- 1½ tsk. vaniljeekstrakt
- Topping:
- 150 g cremefraiche 38 %
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 200 g blåbær
- evt. 25 g høvlet hvid chokolade
- Miks kiks og smør sammen, gerne i en foodprocessor. For en springform 22 cm i diameter med bagepapir. Pres kikseblandingen ud i formens bund. Stil det i køleskabet.
- Hak den hvide chokolade, og smelt den i mikroovn eller over vandbad. Pisk flødeost, cremefraiche og sukker sammen. Tilsæt æg og æggeblomme et ad gangen,og pisk det sammen. Rør hvedemel, smeltet hvidchokolade og vaniljeekstrakt i. Kom dejen over kiksebunden,og bag kagen ved 175 gr. i ca. 50 min. på midterste ovnribbe.
- Køl kagen af. Pisk cremefraicheog piskefløde sammen, og smag til med flormelis. Fordel det over kagen. Drys blåbær over. Drys evt. også høvlet hvid chokolade over.