Små chokoladetærter med blåbær

Små chokoladetærter med blåbær

Ingredienser

  • Små chokoladetærter med blåbær
  • Tærtedej:
  • 90 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • evt. lidt koldt vand
  • Desuden:
  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g blåbær evt. fra frost
  • 1 spsk. hvedemel
  • Pynt:
  • flødeskum og friske blåbær

  1. Smuldr smørret i melet.Saml dejen med æggeblommerneog evt. koldtvand. Lad dejen hvile ikøleskab ca. ½ time. Ruldejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.Udstik cirkler ellerblomster med en udstikker(ca. 10 cm i diameter).Smør en metalmuffinform,og kom dejcirklerne i hullerne,så du får små tærter.Du kan også fore kraftigepapirmuffinforme meddejen.
  2. Forbag tærtebundeneca. 10 min. ved 175 gr. påmidterste ovnribbe.
  3. Hak chokoladen. Smeltlangsomt smørret i engryde sammen med sukkeret.Kom hakket chokoladei. Tag straks gryden fravarmen, og rør blandingenjævn. Rør et æg i adgangen. Vend skyllede ogafdryppede blåbær i. Vendhvedemelet i. Kom chokoladedejeni tærtebundene.Bag tærterne ved 175 gr. ica. 35 min. Afkøl tærterne.
  4. Pynt med flødeskum ogfriske blåbær.