Små chokoladetærter med blåbær
Ingredienser
- Små chokoladetærter med blåbær
- Tærtedej:
- 90 g smør
- 175 g hvedemel
- 2 æggeblommer
- evt. lidt koldt vand
- Desuden:
- 200 g mørk chokolade
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 3 æg
- 100 g blåbær evt. fra frost
- 1 spsk. hvedemel
- Pynt:
- flødeskum og friske blåbær
- Smuldr smørret i melet.Saml dejen med æggeblommerneog evt. koldtvand. Lad dejen hvile ikøleskab ca. ½ time. Ruldejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.Udstik cirkler ellerblomster med en udstikker(ca. 10 cm i diameter).Smør en metalmuffinform,og kom dejcirklerne i hullerne,så du får små tærter.Du kan også fore kraftigepapirmuffinforme meddejen.
- Forbag tærtebundeneca. 10 min. ved 175 gr. påmidterste ovnribbe.
- Hak chokoladen. Smeltlangsomt smørret i engryde sammen med sukkeret.Kom hakket chokoladei. Tag straks gryden fravarmen, og rør blandingenjævn. Rør et æg i adgangen. Vend skyllede ogafdryppede blåbær i. Vendhvedemelet i. Kom chokoladedejeni tærtebundene.Bag tærterne ved 175 gr. ica. 35 min. Afkøl tærterne.
- Pynt med flødeskum ogfriske blåbær.