Små citronkager med honningsirup og timian
Disse små, vidunderlige kager smager godt til en kop varm te.
6 stk.
Ingredienser
- 125 g smør, blødt
- 160 g sukker
- 2 æg
- ½ dl mælk
- 180 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 60 g mandelmel, blend selv 60 g mandler med hinde
- 1 spsk limoncello (citronlikør)
- 1 økologisk citron, fintrevet skal heraf
- 1 tsk timian, finthakket
- Sirup:
- 1 glas timianhonning
- 1 bundt frisk timian
Sådan gør du
- Af Mai Knauer
- Kom smør og sukker i en foodprocessor, og kør dejen glat. Tilsæt et æg ad gangen, og blend efter hvert æg. Kom mælk i, og til sidst hvedemel, bagepulver, mandelmel, limoncello, citronskal og timian. Kom dejen i 6 små, runde forme, 12 cm i diameter, der er let smurte. Bag dem i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 min.
- Sirup: Mens kagerne afkøler på en rist, varmes honningen op i en tykbunden gryde og småkoger i 2 minutter. Kan du ikke finde honning med timian, kan du bare koge et par grene sammen med honningen.
- Hæld den varme honningsirup over kagerne, lige inden servering, og pynt med timian.