Opskrift på små citronkager med honningsirup og timian

Små citronkager med honningsirup og timian

Disse små, vidunderlige kager smager godt til en kop varm te.

6 stk.

Ingredienser

  • 125 g smør, blødt
  • 160 g sukker
  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • 180 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 60 g mandelmel, blend selv 60 g mandler med hinde
  • 1 spsk limoncello (citronlikør)
  • 1 økologisk citron, fintrevet skal heraf
  • 1 tsk timian, finthakket
  • Sirup:
  • 1 glas timianhonning
  • 1 bundt frisk timian

Sådan gør du

  1. Af Mai Knauer
  2. Kom smør og sukker i en foodprocessor, og kør dejen glat. Tilsæt et æg ad gangen, og blend efter hvert æg. Kom mælk i, og til sidst hvedemel, bagepulver, mandelmel, limoncello, citronskal og timian. Kom dejen i 6 små, runde forme, 12 cm i diameter, der er let smurte. Bag dem i ovnen på 180 grader i ca. 20-25 min.
  3. Sirup: Mens kagerne afkøler på en rist, varmes honningen op i en tykbunden gryde og småkoger i 2 minutter. Kan du ikke finde honning med timian, kan du bare koge et par grene sammen med honningen.
  4. Hæld den varme honningsirup over kagerne, lige inden servering, og pynt med timian.