Små italienske frokostbrød
Disse brød er super til madpakken, picnickurven eller som tilbehør til salat. På italiensk kaldes de små brød 'panino'...
10 stk
Ingredienser
- 500 g italiensk hvedemel type 00
- 7 g frisk gær/3 g tørgær
- 1,5 dl vand
- 3,5 dl vand
- 1 spsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 300-350 g italiensk fuldkornsmel
Sådan gør du:
- Rør 100 g hvedemel, gær og 1,5 dl vand sammen. Dæk skålen med plastfilm og lad den stå lunt et par timer og gerne længere, evt. natten over.
- Rør derefter dejen med 3,5 dl vand, gær, salt og olivenolie samt resten af hvedemelet og hovedparten af fuldkornsmelet. Lad dejen hæve en times tid og ælt den derefter igennem med lidt mere mel.
- Del dejen i 10 lige store stykker og form dem til små, aflange brød, der lægges på plader med bagepapir og efterhæver 20 minutter. Drys evt. brødene med lidt mel, før de bages gyldne ved 200° varmluft eller 225° almindelig ovn i ca. 20 minutter.
- Lad brødene afkøle på en bagerist.
- ENERGI PR. STK.: 320 kcal, fedt 12%, protein 11%, kulhydrat 77%.