Små lækre krydderurtepandekager med stenbiderrogn
Servér de små, lækre pandekager som forret eller en frokostret. De er også lækre til en buffet. Anret da pandekagerne i et varmt fad, og servér toppingen i skåle ved siden af.
2 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 8-10 min.
- 1¼ dl hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 1¼ dl kærnemælk (eller sødmælk)
- 1 æg
- ¼ tsk. salt
- friskkværnet sort peber
- 1 dl friske krydderurter (f.eks. dild, purløg, persille og kørvel)
- 15 g smør (til stegning)
- 1 lille rødløg
- 125-150 g stenbiderrogn (renset)
- 1 dl cremefraiche (18% eller 38%)
- dild (eller purløg)
Sådan gør du:
- Pandekager:
- Sigt mel og bagepulver i en skål, og pisk kærnemælk i, til det er uden klumper. Pisk ægget i, og tilsæt salt, peber og hakkede krydderurter.
- Bag dejen til 8-10 små pandekager på en middelvarm pande med lidt smør. Brug ca. 2 spsk. dej pr. pandekage, og bag dem i ca. 2 min. på hver side. Brug evt. en blinispande eller en spejlægspande.
- Anret de lune pandekager med fintsnittet/finthakket rødløg, frisk stenbiderrogn, cremefraiche og grønt drys.