Små krydderurterpandekager med stenbidderrogn

Små lækre krydderurtepandekager med stenbiderrogn

Servér de små, lækre pandekager som forret eller en frokostret. De er også lækre til en buffet. Anret da pandekagerne i et varmt fad, og servér toppingen i skåle ved siden af.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 8-10 min.
  • 1¼ dl ­hvedemel
  • ½ tsk. ­bagepulver
  • 1¼ dl ­kærnemælk (eller sødmælk)
  • 1 æg
  • ¼ tsk. salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl friske ­krydderurter (f.eks. dild, purløg, ­persille og kørvel)
  • 15 g smør (til stegning)
  • 1 lille rødløg
  • 125-150 g stenbiderrogn (renset)
  • 1 dl cremefraiche (18% eller 38%)
  • dild (eller purløg)

Sådan gør du:

  1. Pandekager:
  2. Sigt mel og bagepulver i en skål, og pisk kærnemælk i, til det er uden klumper. Pisk ægget i, og tilsæt salt, peber og hakkede krydderurter.
  3. Bag dejen til 8-10 små pandekager på en middelvarm pande med lidt smør. Brug ca. 2 spsk. dej pr. pandekage, og bag dem i ca. 2 min. på hver side. Brug evt. en blinispande eller en spejlægspande.
  4. Anret de lune pandekager med fintsnittet/finthakket rødløg, frisk stenbiderrogn, cremefraiche og grønt drys.