Opskrift på marengskager med passionsfrugtcreme, ananas, mango og mynte

Små marengskager med passionsfrugtcreme, ananas, mango og mynte

14

Ingredienser

  • 4 æggehvider
  • 200 g fint rørsukker
  • ½ dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 stor eller to små 2 passionsfrugter
  • 3 spsk flormelis
  • ½ vaniljestang, kornene heraf
  • 1½ dl piskefløde
  • 1 skive frisk ananas, befriet for skrællen
  • ½ mango, befriet for skræl og sten
  • 1½ spsk flydende honning
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 kvist mynte, bladene heraf

Sådan gør du

  1. Pisk æggehviderne med 2½ spsk af rørsukkeret, indtil de er luftige og let seje. Fortsæt med at piske, imens resten af sukkeret langsomt hældes i hviderne. Pisk indtil hviderne har opnået marengskonsistens.
  2. Sæt skefulde af marengs på en bageplade med bagepapir, stryg en teske ned i midten af marengsen – så der kommer en lille fordybning, som senere giver plads til cremen i de færdigebagte marengs. Bag marengskagerne i ovnen ved 110 grader ca. 1 time og 30 min. Afkøl marengskager på en rist.
  3. Halver passionsfrugten og skrab saft og kerner ud i en skål. Rør græsk yoghurt sammen med vaniljekorn, flormelis og halvdelen af passionsfrugtkernerne. Pisk fløden til skum i en skål, og vend den sammen med cremen.
  4. Skær ananas og mango i små stykker og mariner dem med honning, citronsaft, resten af passionsfrugtkernerne og mynte
  5. Anret marengskagerne med en skefuld passionsfrugtcreme, og en skefuld marineret ananas og mango på toppen.
  6. Tip: De overskydende marengskager kan opbevares i en lufttæt beholder og servers for andre gæster en af de nærmeste dage.