Små mørdejskager med appelsincreme

Små mørdejskager med appelsincreme

30 stk.

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. appelsinskal fra usprøjtet
  • appelsin
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 150 g smør
  • ½ dl piskefløde
  • Appelsincreme:
  • saft fra 2 appelsiner
  • 4 spsk. sukker
  • 1 tsk. appelsinskal fra usprøjtet
  • appelsin
  • 100 g smør

  1. Kom mel, bagepulver, sukker, fintrevet appelsinskal og vaniljesukker i en skål. tilsæt smørret skåret i små tern, og smuldr
  2. mel og smør sammen med fingerspidserne. Saml dejen med fløde, og stil den køligt 1 times tid.
  3. Kog imens appelsinsaft og sukker ind i en lille kasserolle, til saften har konsistens som sirup, og under halvdelen af væsken er tilbage. Tilsæt fintrevet appelsinskal. fjern gryden fra varmen, og pisk kolde smørklumper i med et piskeris, til alt smørret er brugt. Stil cremen på køl, til den er blevet kold og fast.
  4. Rul dejen ud til en pølse, og del den i klumper på størrelse med valnødder. rul dejklumperne ud til helt runde kugler, og halver dem. læg de 2 “halvmåner” på en bageplade med bagepapir. bag dem ved 180 gr. i ca. 7 min.
  5. Læg kagerne sammen med en teskefuld appelsincreme, når de er helt afkølede.