Små tærter med laks og spinat

Små tærter med laks og spinat

Bag små, fine tærter, og servér dem som forret eller som hovedret med en grøn salat.

4-6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bagetid: 50 min.
  • Tærtedej:
  • 100 g smør
  • 175 g hvedemel
  • 1 dl sesamfrø
  • ¼ tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk. vand (koldt)
  • Fyld:
  • 200 g spæd spinat
  • 5-6 forårsløg
  • 4 æg
  • 250 g ricotta (eller hytteost)
  • 150 g røget laks
  • salt og peber

  1. Dej:Skær smørret i små terninger. Smuldr dem med mel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket i 30 min. i køleskab.
  2. Beklæd 4-6 små tærteforme med dejen.
  3. Forbag tærtebundene i 10 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe.
  4. Fyld:Skyl spinaten grundigt.
  5. Snit forårsløgene i tynde skiver.
  6. Kog spinat og løg i 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte.
  7. Pisk æg og ricotta sammen. Tilsæt terninger af laks samt salt og peber. Vend grøntsagerne i.
  8. Kom fyldet i formene, og stil dem i ovnen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca. 40 min., til den er gennembagte og gyldne.