Små tærter med laks og spinat
Bag små, fine tærter, og servér dem som forret eller som hovedret med en grøn salat.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 35 min.
- Bagetid: 50 min.
- Tærtedej:
- 100 g smør
- 175 g hvedemel
- 1 dl sesamfrø
- ¼ tsk. salt
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. vand (koldt)
- Fyld:
- 200 g spæd spinat
- 5-6 forårsløg
- 4 æg
- 250 g ricotta (eller hytteost)
- 150 g røget laks
- salt og peber
- Dej:Skær smørret i små terninger. Smuldr dem med mel, sesamfrø og salt, til det ligner revet ost. Brug evt. en foodprocessor. Saml dejen med æggeblomme og vand. Lad dejen hvile tildækket i 30 min. i køleskab.
- Beklæd 4-6 små tærteforme med dejen.
- Forbag tærtebundene i 10 min. ved 200 grader på midterste ovnribbe.
- Fyld:Skyl spinaten grundigt.
- Snit forårsløgene i tynde skiver.
- Kog spinat og løg i 2-3 min. i letsaltet vand, og afdryp det godt i en sigte.
- Pisk æg og ricotta sammen. Tilsæt terninger af laks samt salt og peber. Vend grøntsagerne i.
- Kom fyldet i formene, og stil dem i ovnen ved 175 grader på midterste ovnribbe i ca. 40 min., til den er gennembagte og gyldne.