Napoleonshatte

Små napoleonshatte

Små, delikate konditorkager, som du sagtens kan lave selv.

12 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: 15 min.
  • Mørdej:
  • 80 g smør
  • 3 dl hvedemel
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æg
  • Fyld:
  • 100 g mandler
  • 1 æggehvide
  • 3 spsk. flormelis
  • 75 g mørk chokolade

  1. Mørdej: Skær smørret i små terninger, og kom dem i en skål med mel, flormelis og vaniljesukker. Smuldr blandingen sammen med fingerspidserne, og saml dejen med sammenpisket æg. Læg dejen i køleskabet i mindst 1 time.
  2. Fyld: Hak mandlerne (med hinde) fint i en minihakker. Kom æggehvide og flormelis i, og bland det grundigt.
  3. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik 12 kager (ca. 8 cm i diameter). Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Kom en skefuld fyld på dem alle, og fold 3 sider op, så de ligner napoleonshatte.
  5. Bag kagerne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
  6. Smelt hakket chokolade over vandbad, og pensl det på bunden af de afkølede kager.