Små napoleonshatte
Små, delikate konditorkager, som du sagtens kan lave selv.
12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: 15 min.
- Mørdej:
- 80 g smør
- 3 dl hvedemel
- 2 spsk. flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æg
- Fyld:
- 100 g mandler
- 1 æggehvide
- 3 spsk. flormelis
- 75 g mørk chokolade
- Mørdej: Skær smørret i små terninger, og kom dem i en skål med mel, flormelis og vaniljesukker. Smuldr blandingen sammen med fingerspidserne, og saml dejen med sammenpisket æg. Læg dejen i køleskabet i mindst 1 time.
- Fyld: Hak mandlerne (med hinde) fint i en minihakker. Kom æggehvide og flormelis i, og bland det grundigt.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik 12 kager (ca. 8 cm i diameter). Læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Kom en skefuld fyld på dem alle, og fold 3 sider op, så de ligner napoleonshatte.
- Bag kagerne midt i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min.
- Smelt hakket chokolade over vandbad, og pensl det på bunden af de afkølede kager.