Kvædesmåkager - småkager med kvædemarmelade

Småkager med kvædemarmelade

Brug den lækre kvædemarmelade til skønne sprøde småkager. Her får du opskriften på hjemmebagte småkager med kvæde.

Ca. 50 kvædesmåkager

Total:30 minutter

Ingredienser

  • 175 g smør 
  • 200 g sukker 
  • 250 hvedemel 
  • ½ tsk. hjortetaksalt
  • Ca. 1½ dl kvædemarmelade (se opskriften her: Velsmagende kvædemarmelade)

Sådan bager du småkager med kvædemarmelade

  1. 1. Rør smør og sukker blødt. Bland mel og hjortetaksalt, og ælt det i dejen.
  2. 2. Tril dejen i små kugler (ca. 50 stk.), og lav en fordybning i midten af hver kage med en finger.
  3. 3. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 10 min. Tag kagerne ud, og prik gerne ned i hullerne igen. Sæt ca. ½ tsk. syltetøj i hver kage.
  4. 4. Bag kagerne med syltetøj i ca. 10 min. ved 175 gr. Lad de færdige kager køle af på en bagerist.
  5. TIP: Marmeladen skal være fast i konsistensen, kog den evt. lidt ind, og køl den af, inden du kommer den på småkagerne.