Smørrebrød med røget fisk, ­smilende æg og ­stenbiderrogn

Smørrebrød med røget fisk, smilende æg og stenbiderrogn

Byd på et ekstra lækkert stykke smørrebrød til søndagsfrokosten.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 8 min.
  • 2 æg
  • 3 spsk. ­cremefraiche (18%)
  • 1 tsk. ­citronsaft (eller ­vineddike)
  • 1 tsk. ­dijonsennep
  • 1 tsk. sukker
  • salt og peber
  • frisk dild og kørvel
  • 2 skiver groft rugbrød
  • sprøde salatblade
  • 100 g røget fisk (forel, makrel, ørred eller laks)
  • 100-150 g stenbiderrogn (renset)

  1. Kog æggene i 7-8 min., så de er smilende. Skyl dem i koldt vand, afkøl og pil dem.
  2. Smag cremefraichen til med sennep, citronsaft, sukker, salt og peber, og tilsæt fintsnittet dild og kørvel.
  3. Rist evt. brødet let. Læg salatblade og røget fisk (uden ben) på brødet, og dryp med dressing og stenbiderrogn. Skær æggene i halve, og læg dem ovenpå. Pynt med dild og kørvel.