Smuk pavlova med bær & tigerkys
Bag den fineste pavlova med smukke tigerkys på toppen. Denne smukke dessert er opkaldt efter den russiske primaballerina Anna Pavlova. En perfekt forkælelse til mors dag. Her får du opskriften på en flot og festlig pavlova til en ganske særlig anledning. Den fine pavlova er på ingen måde svær at lave og den ser jo bare så fin ud med de flotte stribede marengs og alle de smukke bær på toppen. Se hvordan, du laver den fin pavlova her:
6-8 personer
Total:1 time 35 minutter
Arbejdstid:35 minutter
Ingredienser
Pavlova
- 6 æggehvider
- 300 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 spsk. maizena
- 3 spsk. hindbærstøv (evt. fra Mill & Mortar)
- 2 ½ dl fløde
- 250 g jordbær
- 250 g hindbær
- 250 g blåbær
- Pynt:
Tigerkys:
- Ca. 50 stk.
- 4 æggehvider
- 1 knsp. salt
- 250 g flormelis
- rød frugtfarve
Sådan bager du en fin pavlova med tigerkys på toppen:
- PISK æggehviderne stive. Tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens der piskes. Pisk vaniljesukker, maizena og hindbærstøv i dejen.
- TÆND ovnen på 120 grader. Kom bagepapir på en bageplade. Kom marengsdejen ud på pladen, og form den til en rund kage med en fordybning i midten. Kom pavlovaen i ovnen, og bag den i 1 time. Afkøl den på en bagerist.
- KOM marengsbunden over på et fad. Pisk fløden til skum, og fordel skummet på marengsbunden. Skyl og rens jordbær, og skær dem i kvarter. Skyl blå- og hindbær. Tør bærrene i et viskestykke. Fordel alle bærrene på kagen. Pynt med mynteblade, rosenblade og tigerkys.
Tigerkys:
- PISK æggehviderne stive, til der dannes hvide toppe. Pisk salt i, og tilsæt flormelis lidt efter lidt, mens der piskes. Bliv ved, indtil konsistensen bliver sej og danner hvide toppe.
- KOM bagepapir på en bageplade. Vend sprøjteposen på vrangen, og mal striber med rød frugtfarve langs siderne på posen. Vend posen tilbage og kom marengsdejen i sprøjteposen. Når man sprøjter dejen ud på pladen, kommer striberne frem på marengskyssene.
- BAG kyssene ved 120 grader i 40-45 min. på midterste ovnribbe.