Søde, grove ris

Søde, grove ris

Krydrede basmatiris er perfekt som tilbehør, når du spiser indisk. Vælg enten hvide eller fuldkorn. Har du 8 mennesker til middag, kan du gange opskriften med 1 ½.

4-8

Ingredienser

  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk sorte sennepsfrø
  • 2 spsk ghee
  • 1 spsk olivenolie
  • 300 g grove basmatiris
  • 1 liter kogende vand
  • 8 kardemommekapsler
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • salt
  • Til servering:
  • 50 g ristede cashewnødder
  • 1 dl rosiner
  • lidt mynte
  • lidt kokosflager 

Sådan gør du

  1. Hak løg og hvidløg, og sauter løg, hvidløg og sennepsfrø af i ghee og olie i en varm gryde. Det skal ikke tage farve.
  2. Skyl risene, og kom dem med i gryden. Også uden at de tager farve. Kom kogende vand på, og tilsæt let knuste kardemommekapsler og salt. Lad risene koge under låg i cirka 30-35 minutter. Sluk, og lad dem trække møre, cirka 20 minutter under låg. Tjek hurtigt undervejs, om de mangler væde.
  3. Rist nødderne på en tør, varm pande.
  4. Vend de varme ris med nødder og rosiner lige inden servering. Top med hakket mynte og kokosflager.
  5. PRØV OGSÅ: Mynte-chutney

Tip

Du finder ofte sorte sennepsfrø hos grønthandleren. Har du dem ikke, kan du sagtens lave risene uden.

PRØV OGSÅ:Lam i mandelsauce